La primera a domicili

El MoraBanc Andor­ra va fer els deures ahir al Nou Congost i va sumar la primera victòria de la temporada a domicili (91 a 93 ), davant l’ICL Manresa, en un partit en què Oliver Stevic va tornar a tenir minuts, ja recuperat.

L’equip de Joan Peñarroya va començar molt encertat des de la línia de 6,75 amb 6 triples en el primer acte (3 de 3 de Jelinek i un d’Albicy, Martín i Burjanadze). Amb el domini del perímetre, els andorrans es van fer amb el control del marcador i van establir una diferència de 8 punts (11-19). Una calma relativa perquè els manresans tenien ganes de sumar la primera victòria a casa i a 2 minuts per al final del primer quart, coincidint amb la lesió a l’esquena de Jelinek, van despertar portant el partit a un intercanvi quan fins al moment havia estat un monòleg tricolor. Dos triples gairebé consecutius (Trapani i Tomàs) van situar els locals a dos punts (19-21). Peñarroya va començar a moure la banqueta, i Martín i Burjanadze van agafar les regnes per enviar el seu equip al final del primer període 23 a 29.

Un 8 a 0 a l’inici del segon quart va capgirar la tònica imperant i els visitants es van transformar, per primera vegada, en l’equip perseguidor. Cvetkovic va esdevenir el malson dels andorrans i va posar el seu equip per davant després d’un 2+1 amb antiesportiva de Walker, més una altra cistella de jugada personal (33-29). La bona notícia va ser la tornada a pista de Jelinek, que havia massacrat des del perímetre. Els dos conjunts van batallar de tu a tu, mentre el marcador canviava constantment de mans. Ni el bon joc del MoraBanc amb Shermadini rebent constants assistències, ni Antetokounmpo esmaixant l’anella, o Schreiner tornant boig el defensor per acabar fent una safata, van permetre imposar la llei del Principat al Nou Congost i el duel va anar al descans obert (45-49).

A la represa va continuar l’intercanvi de cistelles i de dominador a l’electrònic. L’equip d’Ibon Navarro va tornar de vestidors més endollat i va aprofitar la falta d’intensitat defensiva del rival, que va regalar molts tirs lliures, fent que els locals tornessin a posar-se per davant i establissin la màxima diferència a favor (62-56), a falta de 3 minuts per al final del tercer quart. Walker, amb dos triples, i Burjanadze amb un, van aparèixer per eixugar la distància i posar el partit més calent que mai (66-67) quan restaven deu minuts d’enfrontament.

El duel es va decidir al darrer quart, amb mig dipòsit de benzina, i amb tot el Congost bullint en cada jugada del MoraBanc. No va ser el millor inici dels tricolors, dues pilotes perdudes i els tirs fàcils concedits els van situar 6 punts per darrere (77-71). Els manresans se sentien còmodes, però Shermadini i Albicy en els moments finals es van erigir com a referents, transformant cadascun un 2+1, mentre que Jelinek no perdonava des del tir lliure (87-91) a falta de dos minuts. Un final no apte per a cardíacs i que es va acabar de decantar des de la línia de tirs lliures, per les faltes constants amb tots dos equips en bonus (91-93). Els andorrans van saber patir per sumar la primera victòria a domicili.