Atletisme

La federació obté l'homologació de la pista coberta d'Ordino

Dos jutges van mesurar la recta del Centre de Tecnificació, que debutarà en competició el dia 19 amb un control de promoció

La federació obté l'homologació de la pista coberta d'OrdinoSergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bernat Vilella no podia amagar ahir el seu entusiasme amb les noves possibilitats que ofereix per a la Federació Andorrana d’At­letisme (FAA), que presideix des del setembre passat, l’homologació de la pista coberta del Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino, ideal per a les proves de velocitat i els salts (en un futur es vol ampliar amb una zona per a llançaments). Dos jutges homologadors del comitè català, Jordi Estruch i Pere Guillaumes, van fer ahir els mesuraments de la recta, que supera els 100 metres i que van qualificar de “fantàstica”.

La federació recupera d’aquesta manera un espai sota cobert per entrenar i fer controls i competicions deu anys després del tancament del de Caldea, on, recordava ahir el director tècnic de la FAA, Abraham Férriz, “Jackson Quiñónez va venir un any a fer la mínima per al Mundial”.

La pista del Centre de Tecnificació, amb un tartan similar al dels Jocs de Londres 2012, destaca per la seva velocitat, circumstància, juntament amb els 1.400 metres d’alçada d’Ordino, que la fan ideal per fer registres destacats. En aquest sentit, apuntava Férriz que “si hi ha bones marques la gent voldrà venir aquí. Per als catalans pot ser una alternativa a la pista de Sabadell i es poden veure proves interessants”.

Bernat Vilella apuntava que “en l’àmbit econòmic ens estalviarem moltes despeses i deixarem de dependre d’altres institucions com ara per fer el Campionat d’Andorra d’hivern, que organitzarem el gener vinent amb les proves de velocitat i salts aquí i la resta al Comunal. Això ens estalviarà d’anar a Bonpas com fins ara. A banda de la gent de fora que pot venir aquí també”. L’estrena de la pista en competició arribarà el 19 de novembre amb un control de promoció per a les categories de base, que es beneficiaran de la nova instal·lació.

En el dia a dia qui més notarà la millora amb la pista seran els atletes, que deixaran d’entrenar a l’hivern a l’Estadi Comunal, acompanyats per les baixes temperatures (al Centre de Tecnificació hi ha calefacció). “No és el mateix entrenar en unes condicions que en unes altres. Per nos­altres és ideal aquesta pista”, recordava Vilella.

tracking