ACB Lliga Endesa

Com a casa, enlloc

El MoraBanc rep l’UCAM Múrcia amb l’objectiu de sumar la quarta victòria de la temporada i seguir invicte al Poliesportiu d’Andorra

Com a casa, enlloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra vol fer valdre avui (12.30 hores) davant l’UCAM Múrcia el factor pista que tant bons resultats li està donant en aquest inici de temporada. Ple de victòries, 3 de 3 al Poliesportiu d’Andorra, i encara millor és el nivell i el joc que està mostrant el combinat dirigit per Joan Peñarroya davant la seva gent. Una comunió celestial entre equip i afició. “Estic content dels tres enfrontaments a casa, però sobretot, que els seguidors es sentin identificats amb el grup, i crec que hem donat una bona imatge”, va explicar Peñarroya.

Els murcians, però, suposen un repte majúscul tot i el que pugui reflectir la classificació. Es troben cinc posicions per darrere dels andorrans, però, en canvi, a la competició europea són líders del grup C de l’Eurocup. Un equip amb aspiracions de play-off, com els andorrans, i que han guanyat en les dues darreres visites al país. “A la lliga estan necessitats de triomfs, però vénen d’imposar-se aquest dimecres a l’Unicaja de Málaga, i de fer-ho sense el seu timó, l’argentí Facundo Campazzo. És un conjunt amb molts arguments, amb gran qualitat i amb una agressivitat i duresa en el joc difícil de veure en cap altre equip de la competició”, va analitzar el tècnic del conjunt andor­rà. L’UCAM Múrcia compta entre les seves files amb el màxim assistent fins ara de la competició, Campazzo, amb 40 assistències en sis partits. A més de l’home amb millor percentatge en el tir de dos (80,77% d’efectivitat), Marcos Delía. Són només dos noms d’una plantilla amb anys d’experiència, i que posarà les coses molt difícils als andor­rans, sobretot en el joc prop de l’anella.

De nou sense Stevic

Tot apunta que el pivot Oliver Stevic tornarà a ser baixa avui, i sumarà la tercera jornada lluny de la pista. El serbi continua arrossegant una lesió muscular que evoluciona favorablement, però poc a poc. “Seguim amb la baixa d’Oliver que no ha entrenat amb nosaltres, però hem preparat bé la defensa que hem de fer contra el Múrcia, sabem els seus punts forts, i ha estat una bona setmana. Estem mentalitzats per aconseguir el quart triomf, i oblidar-nos del mal partit a València”, va relatar l’aler pivot Nacho Martín. La baixa d’Oliver obligarà una setmana més Martín i Burjanadze a fer un esforç extra per defensar els interiors rivals, superiors físicament.

SENSE VARIACIONS

EL MORABANC REBRÀ LA MATEIXA SUBVENCIÓ QUE L'ANY PASSAT

El Bàsquet Club Andorra rebrà en principi la mateixa subvenció per part del Govern que la temporada passada: 1.250.000 €. Això és el que es desprèn de la memòria del projecte de pressupost del 2017 que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va entrar a ­tràmit parlamentari dilluns passat. Aquest projecte de pressupost, que encara ha de ser ratificat, no mostra, doncs, variacions respecte als diners que va rebre l’any passat el MoraBanc, qui compta amb un pressupost total de 4,3 milions d’euros.

UN DUEL D'ALÇADA

Tothom parla del duel electritzant que es viurà avui entre els bases Andrew Albicy i Facundo Campazzo. Dos jugadors molt semblants que faran les delícies dels espectadors al Poliesportiu d’Andor­ra. “És un combat atractiu, són molt ràpids, ambdós li posen molta intensitat al joc, roben pilotes, corren. Tant per a l’espectador com per a nosaltres serà maco de veure”, va descriure l’aler pivot Nacho Martín. Però la veritable lluita està sota l’anella. Concretament entre el pivot del MoraBanc Giorgi Shermadini (2,17) i el del Múrcia Victor Faverani (2,10). Dos jugadors de referència segons el tècnic rival, Óscar Quintana, i que s’ha erigit com a pilars dels seus conjunts. El georgià és l’home més valorat del MoraBanc (amb una mitjana de 18 de valoració), mentre que Faverani és el tercer millor jugador dels murcians, amb un alt percentatge des de la línia de tir lliure (86%). Sens dubte, la manca de centímetres en el bàndol andorrà per la més que probable baixa d’Stevic pot fer decantar la balança cap al costat murcià en la lluita per fer-se amb el domini sota la cistella. Homes com Nacho Martín (2,02) o Beqa Burjanandze (2,01) hauran de fer un esforç i jugar de 5 en algunes fases del partit per suplir els moments de descans de Shermadini. A banda de Faverani, els dos aler pivots del MoraBanc hauran de fer front a Marcos Delía (2,10), un altre referent dels murcians.

tracking