CICLISME

Continuïtat garantida

Julio Pintado seguirà la temporada vinent a les files del Massi-Kuwait Cycling Project, equip de categoria Continental

Continuïtat garantida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julio Pintado seguirà fent camí l’any vinent en el ciclisme professional. El corredor andorrà continuarà formant part de l’equip de categoria Continental Massi-Kuwait Cycling Project, al qual va arribar a mitjan temporada passada i amb el qual va disputar un bon grapat de proves del circuit secundari. Pintado, que ha reprès els entrenaments després d’una aturada per descansar, assegurava ahir al Diari que “encara no he signat res, però oficiosament m’han confirmat que seguiré a l’equip. Quan em van fitxar em van oferir una temporada perquè no se sabia si el projecte tiraria endavant més enllà d’un any per part de Massi, i ara ja s’ha confirmat que continua. I m’han dit que compten amb mi. El mes vinent aniré a signar”.

Un cop concreti la renovació serà el moment de planificar el calendari del 2017, en el qual Pintado té dues cites marcades en vermell: els Jocs dels Petits Estats de San Marino (del 29 de maig al 3 de juny) i repetir participació al Campionat d’Europa després de competir en contrarellotge i en ruta el setembre passat a Plumelec (França). “La idea és encarar la planificació cap als dos objectius de l’any. Arribar amb un punt bo de forma als Jocs, fer una aturada i després afrontar els Europeus. I un cop allí, i en funció de com vagi, plantejar-nos anar al Mundial o no”, comentava el corredor. A nivell d’equip, Pintado seguiria el calendari Continental i Continental Pro, més algunes curses en què el Massi-Kuwait sigui convidat. El seu radi d’acció serà bàsicament Espanya, França, Portugal i proves a Bèlgica i Holanda.

Fent una valoració de la temporada passada, Pintado va assenyalar que “penso que ha sigut bona. El fet de renovar vol dir que ho he fet bé. He descobert que és una categoria molt dura i més en el moment en què vaig arribar, a mitja temporada i quan tothom estava ja al màxim rendiment. Va ser com un bany de realitat. Penso que m’he adaptat bé i ara que començaré des del principi el plantejament és molt diferent”.

Sobre la seva participació a l’Europeu de Plumelec, Pintado va reconèixer que “esperava fer-ho millor, especialment en la contrarellotge”. Allí, i en competència amb ciclistes del circuit professional Pro Tour, l’andorrà va tancar la classificació, juntament amb l’altre representant del Principat, Òscar Cabanas. En la prova en ruta, guanyada per Peter Sagan, els dos van resistir dotze voltes (aproximadament 170 quilòmetres) a l’exigent recorregut de Plumelec .

Si el futur de Pintado està garantit, el de Cabanas no està encara decidit. El ciclista de l’Agrupació Ciclista podria tenir cabuda també en un equip ciclista Continental perquè continuï la seva progressió.

Un equip de doble via

L’equip Massi-Kuwait es va presentar l’abril passat i va sorgir com una col·laboració a llarg termini entre el fabricant de bicicletes Massi i la Federació de ciclisme de Kuwait, als quals es van afegir les institucions de la Vall d’Aran. L’equip està format per dos blocs, un que competeix en les proves del Golf Pèrsic i l’altre que se centra en les curses d’Espanya i d’Europa Occidental. Pintado va debutar als 33 anys amb l’equip a la Clàssica d’Ordizia, al País Basc i seguidament va córrer a Getxo.

'PURITO' RODRÍGUEZ S'ESTRENA AMB L'EQUIP BAHRAIN MERIDA A CROÀCIA

Joaquim Purito Rodríguez va iniciar ahir la seva nova etapa com a ciclista del Bahrain Merida Pro Cycling Team. El resident, que es va fer enrere en la decisió de deixar el ciclisme anunciada a Andorra durant el Tour per l’oferta del nou equip, oferirà avui la primera roda de premsa a Porec (Croàcia), lloc que ha elegit el responsable del team Brent Copeland perquè els corredors tinguin la primera presa de contacte. Purito Rodríguez definirà aquests dies el calendari de la temporada vinent, l’última –ara sí– de la seva llarga trajectòria. El contracte amb el Bahrain s’allarga fins al 2019, però els dos últims anys el ciclista quedarà enquadrat dintre de l’staff tècnic de l’esquadra, aspecte que va influir decisivament en la decisió del català de continuar en actiu. Purito es trobarà al Bahrain amb Vincenzo Nibali, l’home fort, que acumula un Tour, dos Giros i una Vuelta al palmarès.

tracking