Vol bones Copes d'Europa

La federació d’esquí es fixa l’objectiu que els principals competidors es consolidin en el segon circuit internacional

Vol bones Copes d'EuropaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Copa d’Europa, Copa d’Europa i Copa d’Europa... i en funció del paper que es faci pot arribar la Copa del Món. Aquest és el pla de la Federació d’Esquí (FAE) per als seus competidors principals amb l’excepció d’aquest diumenge, quan Joan Verdú disputarà la primera Copa del Món de la seva car­rera amb el gegant de Sölden. I també amb la presència en algun eslàlom del circuit gran de Mireia Gutiérrez, que amb tot té la missió de consolidar-se en el segon circuit internacional i instal·lar-se entre les millors del rànquing amb regularitat.

“És el camí que ens pertoca, no n’hi ha un altre. La idea és ser presents sobretot en la Copa d’Europa i després fer algunes passes a la Copa del Món, poder treure el cap. S’ha de fer bé a la Copa d’Europa, estem en aquesta fase. Només així es pot fer bé a la Copa del Món”, indicava el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Tot plegat, en un exercici amb una cita del pes d’uns Campionats del Món, que el febrer vinent es disputaran a Saint Moritz (Suïssa) i en els quals Andorra té previst tenir la seva quota, amb Verdú i Gutiérrez intentant entrar-hi per rànquing i els esquiadors que vénen al dar­rere que puguin aconseguir entrar a la cursa FIS prèvia de la classificació. “Volem arribar per fer un bon Mundial”, apuntava Visa des de Tignes, on s’ha realitzat el treball de pretemporada i des d’on es desplaçarà a Àustria per seguir Verdú en aquest inici de l’exercici. Una estrena simbòlica en un escenari que de moment no pertoca als esquiadors del Principat.

El màxim responsable tècnic de la FAE es mostrava satisfet de com ha anat el treball llarg de pretemporada. “Potser les condicions a Ushuaia no han estat les millors del món però s’ha fet un bon treball. Pel que fa a lesions, no hi ha hagut contratemps i en l’àmbit físic també s’ha fet una tasca positiva en la línia dels dar­rers anys. La pretemporada ha anat bé, però ara és quan toca que vinguin els resultats”, valorava.

Tot just aquesta setmana es treballa en els calendaris, que com sempre queden supeditats al fet que la temporada arrenqui amb bona neu a les pistes. Per a Mireia Gutiérrez, que forma part d’un equip femení A unipersonal, l’hora de la veritat arribarà ja a mitjan mes vinent. La Copa d’Europa d’eslàlom arrenca al desembre però la Copa del Món s’obre a Levi (Finlàndia) i allà podria tenir-hi un lloc. En el circuit d’eslàlom de Copa d’Europa fa dues temporades va acabar en el Top 10, amb una novena posició de la general, però l’exercici passat no va poder mantenir els registres i va aconseguir la quinzena plaça de la classificació. Per a Visa, que Gutiérrez pugui mantenir una regularitat en el segon circuit garanteix que pugui disputar la Copa del Món amb una base sòlida. “Entre les primeres de la Copa d’Europa i les corredores de la Copa del Món no és gaire diferent, ho hem vist”.

Per als nois de l’equip A, un grup més nombrós i en el qual es vol fomentar la competència, els terminis potser s’allarguen alguna setmana més. Verdú va per davant i Axel Esteve, el company que disputava la plaça per a Sölden amb ell, sembla que a hores d’ara estaria per davant de Marc Oliveras, Robert Solsona, Josh Alayrach, Xavi Salvadores, Matías Vargas i Kevin Courrieu. El circuit masculí de Copa d’Europa també arrencarà a Levi, en aquest cas a final del mes vinent. “Estem contents perquè darrere d’ells dos hi ha més corredors, i aquesta és la feina que hem anat fent”, concloïa Visa.

tracking