Seguretat social

La CASS obre expedient a l'escola de tennis de Santa Coloma

La parapública investiga si hi ha hagut irregularitats en la cotització d’entrenadors del centre de Jean-Baptiste Poux

La CASS obre expedient a l'escola de tennis de Santa ColomaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha obert expedient a l’escola de tennis que tenia com a seu el Club de Tennis Santa Coloma i que dirigia Jean-Baptiste Poux. La parapública està investigant si hi hauria hagut irregularitats en la cotització d’algun entrenador del centre i a tal efecte va citar el tennista perquè donés les explicacions pertinents. Segons les fonts consultades, Poux hauria assegurat que ell era un treballador assalariat del Tennis Santa Coloma, per la qual cosa no estava obligat a cotitzar pels altres entrenadors de l’escola.

Fonts del club, però, neguen la versió del tennista i asseguren que la relació que unia l’entitat i Poux era mitjançant un contracte de prestació de serveis i en cap cas es tractava d’un contracte laboral. Per això el Tennis Santa Coloma es desentén de l’expedient que ha obert la CASS. Segons l’entitat, l’escola de tennis pertanyia a Poux, que era qui en portava la gestió, i el club no rebia cap contraprestació. De fet, hi afegeixen, l’escola no pagava ni un lloguer per la utilització de les seves instal·lacions i en tot cas el club el que feia era beneficiar-se indirectament que l’Escola utilitzés les pistes. Per tot plegat, des del Tennis Santa Coloma es considera que és Poux qui havia d’estar al corrent amb la cotització dels entrenadors com a assalariats seus. Segons ha pogut saber el Diari, un representant del club declararà els propers dies davant la CASS per oferir la versió de l’entitat, igual que ha fet ja el tennista.

En cas que la parapública després d’escoltar les dues parts certifiqui les irregularitats i que hi ha hagut treballadors pels quals no s’ha cotitzat, el següent pas seria imposar una sanció, com va fer per exemple fa anys amb l’FC Andorra, quedant en les seves mans determinar de quina de les dues parts n’és la responsabilitat.

L’escola de tennis de Jean Baptiste Poux, amb més d’un centenar de nens, s’ha traslladat enguany de Santa Coloma a les pistes dels Serradells i a la Massana, després que no arribés a un acord per utilitzar les noves instal·lacions de Principadel, que promou l’empresari Miguel Lao.

L’actuació de la CASS s’emmarca dins de la supervisió que fa un any va avisar que es faria a clubs i federacions del país per comprovar que compleixen amb els canvis de la Llei de la Seguretat Social, que entre altres punts, obligaven a les entitats a estar al dia en les cotitzacions dels esportistes i treballadors que reben un salari.

tracking