futbol

Portugal no té pietat

La selecció lusitana goleja Andorra, que suma el 84è partit consecutiu sense guanyar en enfrontament oficial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Koldo Álvarez i els jugadors tricolors sabien abans de trepitjar la gespa que el patiment seria màxim des del primer minut fins al darrer davant la selecció portuguesa, que després de perdre en el partit inaugural de la fase de classificació tenia més gana que mai de victòria davant la seva afició. Cristiano Ronaldo era un dels jugadors que volien lluir-se més en el seu retorn després de la lesió a la final de l’Eurocopa, i no va trigar ni dos minuts a fer-ho. En el primer córner que va concedir Andorra als segons inicials, l’estrella del Reial Madrid va aprofitar un mal rebuig de José Antonio Gomes –titular ahir de sorpresa– per marcar plàcidament el primer gol. Semblava que Ronaldo no en tenia prou amb el primer, i dos minuts després va marcar el segon de cap. 190 segons van passar entre els dos gols de Ronaldo, que assolia així el doblet més ràpid de la seva carrera.

En aquest punt del partit, la golejada –i el 84è partit sense gua-nyar– era evident, però no va treure que Andorra tingués alguna ocasió a l’altra banda. Víctor Rodríguez es va quedar a pocs centímetres de l’esquadra en una rematada al minut 10. L’única arribada a la porteria de Rui Patrício del conjunt nacional en tota la primera meitat va ser un petit parèntesi de la sagnada aèria de Portugal. Gomes va haver d’intervenir providencialment a la línia de gol en una rematada de cap de Fonte, la tercera de les cinc que es van comptar en la primera meitat. Tot i ser per dalt, on més perill generaven els de Fernando Santos, va ser en una jugada individual de Cancelo que va provocar el tercer abans del descans. Ni José Antonio ni la defensa van estar a l’alçada per aturar la potent incursió a l’àrea del portuguès.

El càstig que havia rebut la tricolor a la conclusió dels primers 45 minuts no es reflectia bé en el marcador, que podia haver estat més voluminós. D’això se’n va encarregar Ronaldo al minut dos de la segona meitat, quan va signar el hat-trick després d’una assistència a plaer d’André Gomes.

A partir d’aquí, el partit va entrar en una dinàmica molt accidental per al conjunt nacional. Jordi Rubio veia dues targetes grogues en menys de 10 minuts i era expulsat. Només nou minuts després era Rebés qui veia vermella directa després de llençar Ronaldo a terra en una entrada dura per dar­rere. Just abans, l’estrella portuguesa havia fet el cinquè, i quart personal, en aprofitar una passada de Quaresma dins l’àrea.

Koldo va fer canvis per reforçar la defensa, però els minuts finals es van convertir en un atac i gol constant a la porteria de José Antonio, que va poder protagonitzar una aturada de mèrit sobre la línia de gol a André Silva. Tot i posar els vuit jugadors de camp dins l’àrea, Portugal va tenir temps per marcar un gol més, amb el mateix Silva de protagonista. En el descompte, Pujol, va estar a prop de fer el gol de l’honor en un xut de falta, però Patrício va estar atent en l’única intervenció que va haver de fer en tot el partit. Portugal no va tenir pietat d’una Andorra que des del primer minut es va veure superada i no va deixar la imatge que havia mostrat en el partit contra Letònia. Els d’Álvarez hauran de refer-se ràpid abans de jugar dilluns contra Suïssa a l’Estadi Nacional.

Portugal no té pietat

tracking