Bàsquet

Antetokounmpo presenta el Morabanc

La Lliga ACB 2016/2017 alça el teló amb el MoraBanc entre els participants per tercera campanya consecutiva

Antetokounmpo presenta el MorabancACB Photo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thanasis Antetokounmpo promet espectacle dins però també fora de la pista i ahir ho va tornar a demostrar en l’acte de presentació de la Lliga Endesa 2016-2017 celebrat a la seu del principal patrocinador de la competició a Madrid. L’aler grec, representant del MoraBanc Andorra en un acte que amb nou format buscava dinamitzar les sempre feixugues gales d’aquestes característiques, no només es va presentar amb un dels looks més elegants de la jornada sinó que va trencar el guió per acomiadar-se del públic al crit de “som un país”.

Antetokounmpo, juntament amb el president del club, Gorka Aixàs, i el raper andorrà Pau Augé, Oktuso, van encapçalar la delegació andorrana a la posada en marxa de la 33a temporada de la lliga sota l’estructura ACB, la setena del Club Bàsquet Andorra a la màxima categoria i la tercera consecutiva en aquesta nova etapa. Un jugador i un aficionat famós dels 17 clubs van desfilar per l’escenari de l’auditori de la seu d’Endesa, en un acte copresentat pel periodista Antonio Lobato i el monologuista Goyo Jiménez. “Estic molt preparat, el més important és jugar dur i és el que sempre intento fer”, va declarar una de les vuit incorporacions a la plantilla de Joan Peñar­roya aquest estiu, preguntat pel seu salt des de les lliga de desenvolupament dels Estats Units al campionat més important d’Europa. Sobre les opcions del MoraBanc de lluitar per entrar als play-off o optar per una plaça per la Copa del Rei que la temporada passada es va escapar a la darrera jornada, Antetokounmpo va mostrar-se ambiciós afirmant que “des que sóc jove el bàsquet m’ha demostrat que tot és possible”. La intervenció de l’aler, abans de la sorpresa final, va anar acompanyada d’uns versos amb contingut basquetbolístic d’Oktuso.

Abans dels jugadors va arribar el torn de José Bogas, conseller delegat d’Endesa, i Francisco Roca, president de l’ACB. Roca va prometre “espectacularitat, alt nivell esportiu i molta emoció” en una competició que arrenca tocada per la marxa de diverses de les seves figures, com Sergio Rodríguez, Àlex Abrines i els germans Willy i Juancho Hernangómez a l’NBA, i amb només 17 equips per la renúncia a la plaça obtinguda sobre el parquet dels equips de la Lliga LEB i del Gipuzkoa ja que no pot fer front a les exigències econòmiques de la competició. El president, però, va treure pit en destacar que enguany “l’ACB es veurà en més de 100 països fora de les fronteres espanyoles, un fet del qual només poden presumir l’NBA i l’Eurolliga”. Francisco Roca també va aprofitar la presentació del curs 16/17 per enviar un missatge públic al govern espanyol en el qual va demanar la revisió del programa ADO que dóna suport als esportistes de disciplines olímpiques. “El programa és molt important, però vull fer saber al proper govern que s’ha quedat curt i s’han de fer més coses. És molt important que canviï la Llei de mecenatge per a totes les organitzacions esportives que treballen amb la base. No servirà de res penedir-se’n al futur, s’ha de fer ara”.

La temporada arrenca de forma oficial el proper divendres amb la disputa de les dues semifinals de la Supercopa a Vitòria, entre Baskonia i Herbalife Gran Canària i Reial Madrid i Barcelona. La lliga es posarà en marxa tot just una setmana després, el divendres 30, amb la visita d’Unicaja als actuals campions.

PREEUROPEU

PEÑARROYA JA TÉ TOTS ELS EFECTIUS

Joan Peñarroya disposa des d’avui de tots els seus jugadors per començar a preparar l’inici de la temporada. Els internacionals Giorgi Shermadini, Beka Burjanadze i Thomas Schreiner s’incorporen als entrenaments amb la resta de l’equip després de disputar durant les dar­reres setmanes la fase prèvia de l’Europeu de l’any vinent a Finlàndia, Israel, Romania i Turquia, pel qual el conjunt georgià va obtenir la classificació. El tècnic disposarà d’una setmana per preparar amb tots els seus homes l’estrena a la Lliga Catalana dimecres vinent contra el Manresa. El debut a l’ACB no arribarà fins a la segona jornada, el 6 d’octubre.

Antetokounmpo presenta el Morabanc

tracking