Curses de muntanya

Teixidó acaba setè al Lone Peak VK i es jugarà el podi de la Copa del Món a ItàliaIAN CORLESS

Ferran Teixidó, líder provisional de la Copa del Món de curses de muntanya, modalitat vertical, només va poder ser setè divendres al Lone Peak Vertical Kilometer de Montana, als Estats Units, i es jugarà ser al podi de les Skyrunner World Series en la darrera prova a Limone sul Garda (Itàlia), que puntua un 20% més que la resta. Els elements es van posar d’entrada en contra de l’andorrà, ja que la previsió de mal temps va portar l’organització a canviar al pla B, amb un recorregut escurçat (3,7 quilòmetres) i de només 700 metres de desnivell positiu, situació que va convertir el quilòmetre vertical en una cursa més ràpida que tècnica. Teixidó va completar la prova en la setena posició, a 2’08’’ del vencedor, el txec Ondrej Fejfar (29’16’’), que va estar acompanyat al podi per l’espanyol Jan Margarit i pel local Scott Patterson, corredor d’esquí de fons.

Tot i acabar endarrerit al Lone Peak VK, Teixidó manté el lideratge de la Copa del Món i, segons els càlculs de la FAM, s’ha garantit la cinquena posició final. L’andorrà explicava que “amb el canvi de recorregut la cursa s’ha fet molt ràpida, era totalment de córrer per pista i ha beneficiat els més corredors, però és el que hi ha. No he tingut bones sensacions tampoc”. Sobre la final a Limone (14 d’octubre), Teixidó, que és l’únic representant de l’equip nacional als Estats Units perquè els germans Casal no hi van viatjar per preparar l’última cita del calendari, va comentar que “ara mateix pot passar de tot”. D’altra banda, Carles Rossell va acabar 69è al Kima Trophy, de la Copa del Món modalitat extreme.