Futbol

La UEFA repartirà més diners de les competicions de clubs

L’ens anuncia un nou model per al 2018 que beneficia tots els països

La UEFA repartirà més diners de les competicions de clubsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rendiment del futbol continental continua deixant diners per als clubs i campionats més modestos, entre ells els del Principat. La UEFA, en un acord signat amb l’Associació de Clubs Europeus (ECA) per al cicle 2018-2021, ha presentat una nova fórmula de competicions que no canvia el sistema però sí en modifica l’accés. A la fase de grups de la Lliga de Campions, per e­xemple, les grans lligues tindran plaça segura per a quatre equips i canvis com aquest portaran més in­gressos.

L’ens futbolístic ja ha anunciat més distribució de diners per als clubs que participin a la Champions League com a l’Europa League. En el seu informe, sense detallar quantitats encara, la UEFA explica que “el nou model de distribució de beneficis garanteix un increment dels pagaments a lligues i clubs que han estat eliminats de les fases de classificació”, en concepte de pagaments de solidaritat. I garanteix la participació de tots els països en les dues competicions.

El que sí que s’ha fet públic són els diners que rebran els clubs participants en les competicions continentals de l’exercici 2017-18 i que representaran un lleuger augment per als d’Andorra. El Don Denis Santa Coloma rebrà un total de 480.000 euros, 260.000 euros com a campió de lliga i 220.000 per haver disputat la primera ronda. Una part d’aquests diners, en virtut d’un a­cord intern a la federació andorrana es reparteix entre tots els clubs. Els representants a l’Europa League, Lusitans i UE Santa Coloma, percebran 215.000 euros cadascun per haver disputat la primera eliminatòria prèvia.

tracking