Rio 2016

A tocar

Pol Moya tanca la participació andorrana als Jocs de Rio amb un sisè lloc a la seva sèrie dels 800 metres

A tocarATV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Moya afrontava la seva participació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb el principal objectiu de rebaixar la seva millor marca personal competint contra els millors i així buscar donar la sorpresa amb una històrica classificació per a les semifinals dels 800 metres. L’andor­rà es va quedar ahir a les portes dels dos reptes, en aturar el cronòmetre a 13 centèsimes del seu millor registre i veure com el reglament de la competició (es classificaven els cinc primers de cada sèrie) el privava de passar a la següent ronda, a la qual van accedir-hi tres corredors amb pitjor registre.

“Sento una mica de ràbia perquè m’he quedat molt a prop de la meva marca i del rècord d’Andorra, que és el que venia a buscar. Estava molt fort i em sentia bé, però la cursa no ha estat la idònia”, comentava l’últim dels representants andorrans a entrar en acció a Rio. Moya va refermar la seva condició d’un dels esportistes amb més progressió del país en aturar el cronòmetre a 1’48”88, a 19 centèsimes del rècord nacional, a la cita més important de la seva carrera. L’atleta va finalitzar la seva sèrie en la sisena posició –37è entre 58 presents a les set sèries– d’una tensa cursa. Dos dels favorits, el polonès Marcin Lewandowski i l’irlandès Mark English, van quedar-se a la cua del grup i no van renunciar al contacte per recuperar posicions quan la cursa encarava els darrers metres. La retirada del marroquí Abdelati al-Guesse va tallar definitivament el grup i exhaurir les opcions de Moya, que tot i això va aconseguir remuntar fins a la sisena posició.

“Per nosaltres ja han acabat els Jocs de Rio i començat els de Tòquio. Tenim quatre anys per anar creixent i fer passos endavant en els entrenaments. El Pol és jove, té molt marge de progressió i amb una mica més d’ajuda pot fer grans passos endavant”, indicava el seu pare i entrenador, Joan Ramon Moya. I en Pol també ho té clar: “Sens dubte l’objectiu és Tòquio 2020. Aquest any he fet un salt de qualitat important i aquesta és la línia a seguir.”

JESSICA ANDREWS, 25A ALS 10.000

L’atleta resident Jessica Andrews va ser ahir testimoni privilegiada d’una cursa dels 10.000 metres que ja forma part de la història de l’atletisme. La britànica, campiona de la distància en els trials del seu país, va ser 25a de 37 corredores a la prova dominada per l’etíop Almaz Ayana. La primera medalla en atletisme a Rio 2016 serà recordada per a la posteritat pel paper d’Ayana, que va polvoritzar el rècord mundial de la distància, rebaixant en 14 segons la marca en mans de la xinesa Junxia Wang des del Mundial d’Sttutgart del 1993, i parant el cronòmetre en 29’17”45. Vivian Cheruiyot, plata, i Tirunesh Dibaba, bronze, i també la quarta classificada, Alice Nawowuna, van aconseguir baixar dels 30 minuts, una fita fins ara només aconseguida per cinc atletes.

tracking