Olimpisme

Laura Sallés perd en primera ronda i anuncia l'adéu a l'alta competició

Laura Sallés no aconsegueix donar la sorpresa i cau per ippon contra l’autraliana Katharina Haecker a la primera ronda

Laura sallés perd en primera ronda i anuncia l'adéu a l'alta competicióFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No va poder ser. La judoka Laura Sallés no va aconseguir ahir superar la primera ronda als Jocs de Rio en caure per ippon contra l’australiana Katharina Haecker, en un combat que no va arribar als dos minuts. Un error de concentració va ser fatal per a l’andorrana, que tot just finalitzar la seva experiència olímpica va anunciar que abandona l’alta competició.

L’esport andorrà somiava de repetir a l’Arena Carioca 2 el paper de Londres 2012, quan Dani Garcia va superar el paraguaià Abraham Acevedo en el seu primer combat. La triple campiona d’Oceania no era una desconeguda per a Sallés, que va saltar al tatami decidida a portar la seva rival al seu territori, coneixedora de l’agressivitat de la rival. Una petita distracció després de caure sobre el tatami, però, va evitar la sorpresa en un atac inesperat de Haecker. “Tots aquests dies havíem entrenat molt bé la part tècnica i la part tàctica. Em sentia forta i em sentia bé. He arribat al tatami molt concentrada i amb el punt de nervis òptim. Estic una mica trista per com ha anat, però ella ha estat més llesta”, comentava la judoka. Després de la seva primera experiència olímpica, Laura Sallés va anunciar el seu adéu de l’esport d’elit: “És una decisió que tenia gairebé presa a Londres, però després de com va anar tot vaig decidir complir un altre cicle olímpic. Sento que ha arribat el moment d’una nova etapa a la meva vida, deixar la beca i buscar una feina. No vol dir que abandoni el judo definitivament, i encara menys l’esport, però seguiré a un altre nivell. Ja fa deu anys que entreno a València com a esportista d’elit.”

Dani Garcia, entrenador de la judoka a Rio, no podia amagar el mal regust de boca. “Estem decebuts, la Laura no es mereixia perdre així. Tenia el combat molt ben plantejat i la primera part l’ha portat molt bé, però ha comès un error que no comet mai el dia menys indicat per fer-lo.” Sobre la decisió de la judoka de deixar l’alta competició, l’olímpic a Londres indicava que “la vida d’esportista és molt dura i comporta grans sacrificis i a la Laura li ha arribat, amb 30 anys, el moment de fer altres coses. És el millor moment per fer-ho, quan ha arribat al cim disputant uns Jocs Olímpics”.

TRES RESIDENTS CONTRA EL CRONÒMETRE

La presència andorrana als Jocs de Rio tindrà continuïtat avui amb la disputa de la segona prova de ciclisme, la contrarellotge individual amb la presència de tres corredors residents al Principat, l’espanyol Jonathan Castroviejo, l’argentí Eduardo Sepúlveda i l’australià Rohan Dennis. La prova arrencarà a les tres de la tarda, hora andorrana, i els participants hauran de realitzar dues voltes en un recorregut d’aproximadament 25 quilòmetres que inclou dos petits ascensos.

El ciclisme ha portat als Jocs de Rio un total de nou corredors residents, liderats per Joaquim Purito Rodríguez, cinquè dissabte passat a la prova en ruta. També serà present al Brasil l’atleta britànica Jessica Andrews, a la prova dels 10.000 metres lliures.

Laura sallés perd en primera ronda i anuncia l'adéu a l'alta competició

tracking