Ciclisme

Diploma olímpic per a 'Purito'

El resident s’acomiada de la competició amb un cinquè lloc en una prova de gran duresa

Diploma olímpic per a 'Purito'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquim Purito Rodríguez va acomiadar-se del ciclisme professional amb un diploma olímpic. El ciclista resident va finalitzar en cinquena posició la prova en ruta dels Jocs, que es va caracteritzar per una extrema duresa amb sortida i arribada al Fuerte de Copacabana, sobre un recorregut total de 256,4 quilòmetres. Purito va lluitar de valent per estar entre els millors i amb opcions de medalla, però al final les tres van anar a parar al belga Greg van Avermaet (or), el danès Jakob Fuglsang (plata) i el polonès Rafal Majka (bronze) després de més de sis hores de competició. Els tres es van veure beneficiats per la caiguda de l’italià Vincenzo Nibali i del colombià Sergio Henao en el descens final, que va deixar obert el final entre el grup que els perseguia.

“Sabíem que seria difícil, però no esperàvem una cursa tan complicada, amb pujades, baixades pavès, calor, humitat... I ha estat una pena perquè tenia cames per a la medalla. Però quan dónes el màxim no pots demanar més. I crec que no només jo, sinó tot l’equip”, valorava Purito un cop finalitzada la prova amb el diploma olímpic al sarró. El ciclista català no amagava la seva satisfacció “no pel diploma en si, sinó per tota l’experiència olímpica”. Sobre la seva retirada, el de Parets va assenyalar que “ja vaig dir que m’agradaria deixar-ho aquí”. I quina millor manera que fer-ho que amb un cinquè lloc. Els altres dos residents espanyols, Imanol Erviti i Jonathan Castroviejo, van complir amb la seva feina de gregaris i van retirar-se. “Ha estat una cursa més dura del que esperàvem perquè el primer circuit ha passat factura”, reconeixia Castroviejo, mentre que Erviti es lamentava “de no haver pogut rematar la feina”.

A banda de Purito Rodríguez l’actuació dels ciclistes residents va ser destacada, amb dos corredors més entre el Top-15. El portuguès Rui Costa va situar-se en la desena posició, mentre que Dan Martin va ser tretzè. També van acabar l’exigent cursa el colombià Esteban Chaves (21è), l’australià Simon Clarke, que va competir a Rio per la lesió d’un company i que va ser 25è, i l’argentí Eduardo Sepulveda, que va fer prou bon paper acabant en la 37a posició, cosa que no va fer l’australià Rohan Dennis.

Dimecres el ciclisme tornarà a ser protagonista a Rio amb la contrarellotge individual, també amb presència de corredors residents al país.

tracking