Olimpisme

Tret de sortida

La tiradora Esther Barrugués i el nedador Pol Arias obren avui la participació andorrana a Rio l’endemà de la inauguració

Tret de sortida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

1.011. Aquest és el dorsal que lluirà avui Esther Bar­rugués en el seu debut olímpic. Serà també l’estrena de la delegació d’Andorra a Rio 2016, que completen el nedador Pol Arias, avui també en competició, la judoka i banderera Laura Sallés i l’atleta Pol Moya. La tiradora, de 36 anys, afronta al migdia (13.30 hora andorrana) la qualificació per a les finals en carrabina 10 metres l’endemà que els Jocs hagin donat el tret de sortida oficial amb la cerimònia inaugural a l’Estadi de Maracaná. Barrugués, la primera a arribar a la ciutat carioca, ha entrenat aquests dies a l’Olympic Shooting Centre i no es veu neguitosa per la seva estrena. “Nervis? No. Perquè la feina està feta i ben feta. Dissabte serà un dia especial i únic que recordaré tota la meva vida”, apuntava la tiradora.

Ja en la sessió de tarda li tocarà el torn a Pol Arias, que nedarà en els 400 metres lliures, prova que no és la seva especialitat (neda els 1.500 metres) i per a la qual s’ha preparat a darrera hora després que li diguessin en un primer moment que competiria en els 100 lliures. Arias reconeixia que “les primeres sensacions dins l’aigua no han acabat de ser perfectes. De tota manera no hi tinc res a perdre”. En aquest sentit, apuntava que “ara mateix no puc dir amb quina marca estaria satisfet. Sé que la meva preparació no ha estat gens bona i que no puc tenir les millors esperances, però si dono el màxim ja estaré content. Jo vull representar el país de la millor manera i estaré orgullós de portar la nostra bandera al casquet i donar-ho tot”. Arias nedarà en la primera de les set sèries del 400, juntament amb el pakistanès Haris Bandey i el representant de les Illes Caiman, Geoffrey Butler, que té la millor marca de la sèrie.

Avui també serà el dia que l’armada de ciclistes residents, encapçalada per Joaquim Purito Rodríguez, lluitarà per l’or olímpic. Ajudant Purito amb l’equip espanyol estaran Imanol Erviti i Jonathan Castroviejo, i corredors com Dan Martin (Irlanda) o el portuguès Rui Costa tenen també opcions de lluitar per les primeres posicions, la mateixa situació en què voldria estar el colombià Esteban Chaves. La prova, que començarà a dos quarts de tres hora andorrana, té 237,5 quilòmetres i és prou dura perquè Purito es vegi amb opcions d’èxit. “Ja coneixem el circuit de Copacabana i hem descobert que per sort és molt dur. Per a la selecció penso que ens ve de meravella. Lluitarem o somiarem per aquest or olímpic, reconeixent que serà difícil. Però amb un recorregut com aquest i estant en forma penso que ho podrem assolir”, comentava ahir el ciclista del Katusha, que va confirmar que aquesta seria la seva darrera competició i que no participaria a la Vuelta. “Guanyar l’or seria la repera”, va etzibar.

tracking