Olimpisme

Preparats per als jocs de Rio

El cap de Govern presideix la rebuda a la delegació andorrana a pocs dies de viatjar cap a la ciutat brasilera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació andorrana que participarà en els Jocs de Rio de Janeiro va assistir ahir a la tradicional recepció per part del cap de Govern, Toni Martí, en un acte on també van ser presents la ministra d’Esports, Olga Gelabert, i el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí.

Laura Sallés, que serà la banderera a la cerimònia inaugural, Esther Barrugués, Pol Moya i Pol Arias, tots debutants, encapçalaran l’expedició andorrana, el gruix de la qual viatjarà el proper dia 2, excepte Barrugués, que ho farà dilluns. “És una de les delegacions més petites dels darrers anys, però qui hi serà és perquè s’ho ha merescut”, assegurava Toni Martí, que també va recordar en el seu discurs esportistes que s’han quedat a les portes de Rio, com Mònica Ramírez o Clàudia Guri. En el mateix sentit, Jaume Martí va afirmar que “aquesta delegació és petita però representa el millor del país. S’han esforçat molt per aconseguir les mínimes i estem convençuts que ho faran molt bé”. Per la seva banda, Olga Gelabert va voler destacar la “la responsabilitat i l’honor de representar el país en una competició que és el repte més gran per a un esportista”.

Esther Barrugués serà la primera representant a competir el dia 6, en un modalitat que tradicionalment reparteix les primeres medalles. “Tot estava molt programat i molt mesurat per arribar físicament i tècnicament bé”, indicava la tiradora que confia a superar els nervis ja que fa mesos que ha adoptat la rutina del dia de competició i aquesta setmana adaptarà el seu dia a dia a l’horari de Rio, 5 hores menys. També el dia 6 arribarà el torn de Pol Arias. El nedador assegurava ahir que arribarà a Rio “bé físicament, però no del tot com voldria”, després dels constants canvis de distància que finalment l’han portat a competir en els 400 metres, una prova que Arias afrontarà “sense remordiments” i amb “ganes de gaudir-la, tot i la màxima pressió en no tenir res a perdre.”

Laura Sallés, que competirà el dia 9, no sabrà les seves rivals fins al dia 5. “Arribo en el meu millor moment”, explicava la judoka, moltes de les opcions de la qual dependran de la sort en els aparellaments. “Pot passar qualsevol cosa, però les possibilitats de superar la ronda poden variar substancialment en funció de la rival”, explicava. L’últim a competir, el dia 12, serà Pol Moya, que va destacar el seu “bon moment de forma” tot i que “sent realista, les opcions de passar ronda són petites, però intentaré donar-ho tot a veure si pot saltar la sorpresa”, indicava.

Els dies previs a l’inici dels Jocs vénen marcats per les queixes de les primeres delegacions a aterrar al Brasil per les deficiències en les instal·lacions i les residències dels atletes “Les nostres informacions no són com les que han aparegut a la premsa. Hi ha coses que encara no estan enllestides, però l’experiència ens diu que cada vegada que anem a uns Jocs ens trobem amb situacions similars que s’acaben solucionant”, assegurava Jaume Martí.

BANDERERA PER SORPRESA

La judoka va assabentar-se ahir in situ, preguntada pels mitjans, que serà l’encarregada de portar la bandera andorrana durant la cerimònia d’inauguració del proper dia 5 a l’estadi de Maracanà. “Vaig pensar que hi havia aquesta possibilitat i ara sabent-ho estic molt satisfeta”, comentava Sallés visiblement sorpresa i emocionada. Uns instants abans, Jaume Martí havia donat a conèixer el nom de Sallés com a banderera. “Amb la gran trajectòria que té s’ho mereix àmpliament”, va assenyalar el president del COA.

Preparats per als jocs de Rio

Preparats per als jocs de Rio

tracking