Bàsquet

Repartiment rècord

El MoraBanc rebrà 550.000 euros de l’ACB gràcies a un nou acord sobre el model de distribució dels ingressos

Repartiment rècordACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra es beneficiarà amb 550.000 euros del nou repartiment dels ingressos de l’ACB de la temporada 2015-2016, segons es va aprovar ahir en l’assemblea de l’associació celebrada a Madrid. Durant la reunió es va presentar un augment dels ingressos d’un 54%, cosa que comportarà la distribució d’un total de 10’5 milions entre els 18 clubs que tenia l’ACB la temporada passada. L’acord, aprovat només per a l’últim exercici, preveu que els ingressos derivats dels drets televisius (6 milions d’euros) es divideixin amb una escala en funció de la classificació a la lliga (al MoraBanc, catorzè, li correspon un 5%), mentre que els procedents de l’explotació comercial, esdeveniments i altres conceptes (4’5 milions) es repartiran de forma igualitària entre els clubs. Fent números, al MoraBanc li cor­respondran 550.000 euros pels 850.000 per exemple que rebrà el campió de lliga, el Reial Madrid (s’emporta un 10% del pastís televisiu per acabar primer a la lliga).

Competició de 17 equips?

A l’assemblea es va aprovar l’admissió de l’Estudiantes després de presentar tota la documentació necessària i complir amb els requisits exigits, i es va acceptar la renúncia del Gipuzkoa Basket (GBC). En vista a la plaça que queda vacant, els clubs van autoritzar el president de l’ACB, Francisco Roca, a iniciar converses amb el Palència Basket i el Melilla Baloncesto, els dos equips que s’han guanyat l’ascens esportiu des de la Leb or, per a la seva inscripció. Les condicions per accedir-hi seran les pactades fa uns mesos amb el Consejo Superior de Deportes i que queden pendents d’aprovació per la Federació Espanyola i que serien més beneficioses que les actuals. L’oferiment, segons l’ACB, expirarà el 29 de juliol, però si no hi ha una sorpresa majúscula ni Palència ni Melilla podran assumir el seu salt a la millor lliga d’Europa.

A l’assemblea es va donar el vistiplau al calendari de la temporada 2016-2017, que s’iniciarà el 23 i 24 de setembre amb la disputa de la Supercopa. Per a una setmana més tard, dies 1 i 2 d’octubre, queda programada la primera jornada de lliga. Entre les dates més destacades hi ha el tancament de la primera volta que defineix els equips que van a la Copa del Rei, amb jornada unificada (diumenge15 de gener), la celebració de la Copa del 16 al 19 de febrer amb la probable seu a Madrid (Barclaycard Center) i el final de la fase regular per al 14 de maig. Els play-off per al títol donaran el tret de sortida el 18 o el 20 de maig i el seu final està previst per al 18 o 19 de juny.

Els equips que disputin l’Eurolliga veuran modificades algunes dates del calendari –els aparellaments de les 34 jornades de la lliga regular es coneixeran en les properes setmanes–, així com si es classifiquen per a la Final Four. Els equips podran jugar els divendres o els dilluns sempre que es posin d’acord amb el rival i respectin el calendari de retransmissions.

MILO NUNES SEGUEIX A LA BANQUETA DEL MORABANC B

El MoraBanc Andorra ja té coll avall la configuració del sènior B, que estarà entrenat per segon any consecutiu a la lliga EBA, grup C, per Milo Nunes. El cos tècnic experimenta una variació amb l’entrada d’Èric Bartolomé com a segon entrenador, plaça que ocupava José Rodríguez. Quant a jugadors, no segueixen del curs passat David Jofresa, Filip Knezevic, Waly Niang ni l’andorrà Roger Lliteras, que s’incorporarà al CB Santfeliuenc, on coincidirà amb un altre internacional, Albert Farfán. “Ha sigut una decisió personal. Volia seguir els estudis de forma presencial i aniré a Barcelona. Vaig tenir un parell o tres equips d’EBA que es van interessar per mi i al final jugaré amb el Santfeliuenc”, va explicar ahir Lliteras.

Pugen del júnior Pol Vives i Aaron Guzmán, inclosos en el cinc ideal del darrer Campionat d’Europa sub-18, divisió C, i formarà part també de l’equip Èric Peña, tot i que igual que Alexis Bartolomé, marxa fora del país per estudis.

Els jugadors que continuen de la temporada passada són Hugo i Alexis Bartolomé, Oriol Fernández, Felipe de Oliveira, Xavi Isern, Cintu Gabriel i Nil Brià. L’objectiu del club és completar la plantilla amb joves jugadors que es foguegin a EBA i ajudin el primer equip en els entrenaments i, en cas de guanyar-s’ho, poder debutar a l’ACB (cas de Niang, Jofresa, Knezevic i Brià).

tracking