curses de muntanya

El nou repte de l'Andorra Ultra Trail: Eufòria, de 233 quilòmetres

L'espot d'Eufòria
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2017 l’Andorra Ultra Trail Vallnord donarà un altre pas endavant per posar a prova l’esperit de superació dels seus participants. La novena edició acollirà una prova més. Es tracta d’Eufòria, una aventura de 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell positiu que se sumarà a la família de l’esdeveniment que formen la Ronda dels Cims (170 km i 13.500 D+), el Mític (112 km i 9.700 m D+), el Celestrail (83 km i 5.000 m D+), la Marató dels Cims (42,5 km i 3.000 m D+) i el Solidaritrail (10 km i 750 m D+).

La incògnita s’ha resolt i avui s’ha donat a conèixer l’últim dels quatre vídeos que durant les darreres setmanes donaven un seguit de pistes sobre la nova prova de l’Andorra Ultra Trail Vallnord. Eufòria és una cursa de resistència per parelles i sense marcatge, en què els participants hauran de seguir les indicacions del track i el mapa que l’organització els facilitarà. Els equips estaran obligats a seguir aquest recorregut, en què només hi haurà quatre bases de vida (Coma d’Arcalís, Margineda, Pas de la Casa i Cortals d’Encamp), i hauran de seguir estrictament el track i especialment passar pels punts remarcables indicats. A més, cada participant estarà equipat d’una balisa GPS que permetrà a l’organització seguir la seva traça i vetllar per la seva seguretat.

El dimecres 5 de juliol de 2016 Ordino serà el punt de sortida d’una cursa que recorrerà paratgesd’Andorra com el pic de Font Blanca, el pic de Comapedrosa, el pic de la Portelleta i el Coll d’Arenes, entre molts d’altres. En total cinc cims per sobre dels 2.900 metres d’altura, quatre entre els 2.800 i els 2.900 metres, així com 39 pics o colls entre els 2.500 i 2.800 metres. Els atletes tindran fins a les 21.00 hores del diumenge 9 de juliol per recórrer els prop de 233 quilòmetres que conformen el traçat.

“El recorregut és d’un gran tecnicisme, amb molts trams en carenes, pujades i baixades tècniques però sense perill de caigudes al buit. Tot i així, es demanarà als corredors prudència i experiència, així com un equipament obligatori molt precís. Els paisatges són absolutament al·lucinants”, resumia Gerard Martínez, director de l’Andorra Ultra Trail Vallnord.

Un repte no només per als participants, sinó també per als organitzadors de l’esdeveniment que demostren, un cop més, la seva aposta per posar a prova l’esperit de superació dels atletes.

“Eufòria està reservada a aquells que estan especialment motivats i preparats per suportar grans esforços i que tenen una gran força mental; però Eufòria els hi procurarà un estat emocional absolutament excepcional en què experimentaran sensacions intenses de benestar, felicitat i entusiasme. És per aquesta raó que la cursa porta el nom d'Eufòria. El corredor que hagi fet Eufòria mai més l'oblidarà”, afegia Martínez.

Les inscripcions d’Eufòria s’obriran a principis de novembre de 2016, simultàniament a les cinc proves de l’esdeveniment. Les places estaran reservades a aquells que puguin acreditar una experiència notable en ultra trails de muntanya com la Ronda dels Cims.

La Ultra Trail en imatges

La Ultra Trail en imatges

tracking