Olimpisme

Ramírez tindrà una última oportunitat per fer la mínima

La nedadora participarà al Campionat de Catalunya Open i en cas de no assolir-la el COA no validarà que vagi als Jocs

Ramírez tindrà una última oportunitat per fer la mínimaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Ramírez tindrà una última oportunitat aquest cap de setmana per assolir la mínima marcada pel COA per tenir dret a la wild card femenina en natació per als Jocs de Rio. La nedadora competirà a Mataró al Campionat de Catalunya júnior Open, amb la mirada posada en els 58’’24 dels 100 metres lliures que li exigeix el COA. Ramírez, que ja va ser olímpica fa quatre anys a Londres, es va quedar lluny del temps dissabte passat al Campionat d’Espanya celebrat a les Canàries (59’’87). A Mataró, la nedadora del CE Mediterrani també participarà en els 50 lliures i els 100 esquena.

En cas de no aprofitar l’última oportunitat, Ramírez no anirà a Rio perquè, segons diverses fonts, la permanent del COA va prendre fa uns dies la decisió de no validar la seva participació als Jocs si no ho feia amb la mínima. Des del COA es considera que Ramírez, una esportista becada, ha tingut temps per assolir la marca que se li demana. Ara per ara només hi ha quatre esportistes confirmats per a la cita olímpica: Esther Barrugués, Laura Sallés i els dos Pol, Arias i Moya.

'PURITO' RODRÍGUEZ I ELS RESIDENTS ERVITI I CASTROVIEJO, ALS JOCS

El seleccionador espanyol de ciclisme, Javier Mínguez, va donar ahir la llista de convocats per a Rio, en la qual està, com es preveia, Joaquim Purito Rodríguez. El cor­redor de Parets no serà l’únic resident a la cita olímpica ja que també hi seran Imanol Erviti i Jonathan Castroviejo, tots dos del Movistar i que ajudaran el cap de cartell, Alejandro Valverde. Per a Purito serà la seva primera participació olímpica, que arribarà abans d’acomiadar-se a la Vuelta, l’altre gran objectiu de la temporada. El català serà reconegut amb la medalla d’or de la Volta. La llista la completa Ion Izagirre.

tracking