Futbol

La salvació, coll avall

La gestora de l’FC Andorra convoca una assemblea extraordinària per al 2 d’agost per modificar els estatuts i que s’aprovi la candidatura d’Albert Ferré

La salvació, coll avallXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra veu la llum al final del túnel i esvaeix el perill de la desaparició. La situació va donar un gir decisiu quan divendres passat el president de la junta gestora, Lluís España, va presentar a Govern la renúncia a seguir al club. Un cop donat aquest pas, la candidatura interessada a agafar les regnes de l’entitat i que encapçala Albert Ferré va demanar assessorament jurídic –van fer fins a tres consultes– per trobar una solució que garantís el futur tricolor. I la resposta va arribar ahir i passa per la convocatòria d’una assemblea extraordinària, impulsada pels membres de la gestora que queden operatius, per al dimarts 2 d’agost, al Centre de Tecnificació d’Ordino (19.30 hores, primera convocatòria).

En l’assemblea hi ha dos punts a l’ordre del dia: modificació dels estatuts i validació de la candidatura que lidera Albert Ferré. El canvi als estatuts que hauran d’aprovar els socis assistents –el club en té una vintena de reconeguts– comportarà que no sigui necessari que els membres de la llista tinguin un any d’antiguitat com a socis, circumstància que no va permetre validar en primera instància la candidatura, que tenia algun membre que no era ni soci. El nou redactat podria obligar que l’antiguitat fos d’un mes o fins i tot només que el carnet estigui en vigor. Un cop aprovat el canvi en els estatuts, que es consideren que actualment no fan més que posar pals a les rodes atenent la situació d’emergència que està vivint l’entitat, es procedirà a donar el vistiplau a la candidatura de Ferré. La llista inicial estava formada per l’exjugador Xavi Gil, Jaume Bor­rell, Joan Nazzaro, Josep Alborqués i Marc Rodríguez. Els sis membres no volen fer cap pas en fals –per això l’assessorament jurídic– i volen entrar al club plenament legitimats pels socis. D’aquesta manera l’FC Andorra superarà una situació que posava en perill la seva supervivència.

La candidatura no ha signat, com volia Lluís España, un reconeixement del deute que el club ha contret amb l’expresident en el temps que ha estat al càrrec i que se suma al que li devia l’anterior junta com a proveïdor (Viatges Espanya). En tot cas, España haurà de demostrar amb factures les despeses que va assumir de la seva butxaca.

Amb la futura entrada d’Albert Ferré com a president a partir del 2 d’agost l’FC Andorra iniciarà una nova etapa que esportivament continuarà sota la direcció tècnica de Justo Ruiz. Un problema que haurà d’afrontar serà el dels entrenaments després del tancament d’Aixovall, que l’equip utilitzava dos cops per setmana.

INFORMATS

JUSTO RUIZ I LA PLANTILLA SEGUIRAN

El desbloqueig de la situació institucional a l’FC Andorra accelerarà la presa de decisions en matèria esportiva. La primera serà la confirmació de la continuïtat a la banqueta de Justo Ruiz, que fa dies es va posicionar a favor de la llista d’Albert Ferré. El tècnic ha aconseguit que la major part de la plantilla hagi conservat la paciència i no hagi escoltat els cants de sirena d’altres equips, sobretot de la lliga nacional. D’aquesta manera, Justo Ruiz podrà disposar de pràcticament tots els jugadors que tan bon paper van fer la temporada passada a primera catalana. Només Arturo Gándara i Àngel han deixat la disciplina tricolor. La lliga –grup 1 de primera catalana– començarà el 3 de setembre a casa contra l’Avià.

tracking