Andorra Ultra Trail

Consells per als participants

Sortida de l'Andorra Ultra Trail 2016AUTV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EQUIPAMENT

Cada corredor de l’Andorra Ultra Trail Vallnord ha de disposar durant tota la disputa de la cursa del material obligatori, que pot variar segons consideri l’organització en funció de l’evolució de les condicions meteorològiques durant els dies de disputa de la cursa. És obligatori a totes les proves de l’Andorra Ultra Trail diposar de frontal amb piles de recanvi (excepte a la Marató), manta tèrmica (1,40 per 2,10 m), xiulet, jaqueta impermeable amb caputxa, cinta elàstica adhesiva (strapping), telèfon mòbil, reserva d’aigua i alimentària, protecció per al cap tapant les orelles, samarreta de màniga llarga, malles lleugeres, sobrepantalons impermeables i guants. També s’aconsella per a la realització de les diferents curses la utilització de bastons, disposar d’un frontal de recanvi, crema solar, crema antiescalfaments, got i llum vermell intermitent.

PREPARACIÓ

L’aspecte psicològic juga un paper fonamental per afrontar un repte com les diverses curses de l’Andor­ra Ultra Trail. Segons indiquen les psicòlogues esportives Alícia Aleix i Elvira Nadal, cada esportista ha de definir un objectiu realista i adaptat per a la cursa, basat en les anteriors curses realitzades, la condició física i les característiques específiques de la competició. Un cop determinat l’objectiu general és important definir objectius parcials durant la cursa. També és de gran ajuda dividir la cursa en diferents parts i analitzar-les per separat prenent com a punts de referència els avituallaments, finals de pujades, baixades o els canvis d’activitat. Durant la cursa poden sorgir dificultats previstes o no previstes que és important anticipar el màxim possible. Tot això sense oblidar períodes de descans i realitzar exercicis de relaxació.

ALIMENTACIÓ

Cada disciplina té les seves especificitats però és important tenir en compte certs aspectes. Aquests són alguns dels consells d’Alba Reguant, especialista en nutrició esportiva.

Ingesta d’un gel o beguda isotònica entre 50 i 60 minuts abans de la sortida.

Començar la ingesta d’aliments durant la primera hora de la cursa.

Ingesta de carbohidrats.

Ingesta de líquids.

Beure aigua per afavorir la digestibilitat.

Combinar dolços i salats.

En condicions nocturnes i/o d’alçada: aliments calents, sòlids i lleugerament grassos.

Incloure proteics juntament amb carbohidrats.

tracking