Ciclisme

La 'grande boucle' deixa el Principat en una etapa que surt d'Escaldes al migdia

L’afectació al trànsit serà inferior a la jornada de diumenge passat

Afectacions al trànsit pel pas del Tour

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tour abandonarà Andorra aquest migdia per endinsar-se de nou a França i completar la desena etapa, que surt d’Escaldes i arriba a Revel, localitat de l’Alta Garona. En total seran 197 quilòmetres de recorregut que han de transcórrer amb tranquil·litat per als favorits si s’acompleix el guió previst, en què es compta amb una escapada arribant a bon port o un triomf decidit a l’esprint. El port d’Envalira (2.408 metres) és la dificultat del dia i servirà per acomiadar els Pirineus, però en arribar al primer tram de l’etapa no hauria de fer mal als capdavanters de la general.

La cursa marxarà del país molt interessant, ja que mai no hi havia hagut tan poca diferència de temps entre els deu primers classificats després del primer dia de descans. L’espanyol Alejandro Valverde (Movistar) tanca el Top-10 i es troba a només 1’01” del líder, el britànic Chris Froome (Sky). Les hostilitats i possibles diferències entre els favorits haurien d’arribar dijous, en una jornada amb final al Mont Ventoux, un port de categoria especial.

L’activitat des del matí fins a la sortida dels ciclistes estarà concentrada a Escaldes, amb la zona del Clot d’Emprivat tallada a la circulació. Allà aniran arribant els equips i els corredors durant el matí per passar l’obligat control de signatures. Els talls de trànsit afectaran menys el Principat en ser una jornada molt diferent de la de diumenge, quan Andorra va ser final d’etapa. Les restriccions seran des d’Escaldes en direcció el Pas de la Casa. El tancament de carretera es produirà a partir de les 9.45 hores a Escaldes i si els horaris de pas discorren segons el previst s’estendrà fins a les 13.16 hores, quan es preveu que els corredors arribin al Pas de la Casa. A mesura que vagi passant el gran grup s’anirà obrint el pas als vehicles.

tracking