El Tour sempre roda

L’activitat a la ronda francesa no s’atura en una jornada de descans. Actes amb patrocinadors i mitjans, a més d’una bona dosi d’entrenament i la preparació per a la represa de competició, omplen les hores d’un dels dies que més curiositat desperta entre aficionats

Els corredors no s'aturen durant la jornada de descansFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tour de França no descansa ni els dies de descans. El ritme de jornades com les d’ahir a Andorra també és intens per als corredors a primera hora del matí, amb l’agenda plena d’actes promocionals i davant dels mitjans de comunicació abans de començar a rodar per no perdre el ritme de cursa, i també per a la resta de membres dels equips, en plena posada a punt i revisió de tot el material abans de la represa de la cursa.

Etiquetes:

El pilot Jorge Lorenzo va ser un dels protagonistes del dia en sortir a rodar durant prop d’una hora amb els membres de l’equip Movistar, allotjat a Anyós, amb el qual comparteix patrocinadors. El balear va expressar el desig perquè un corredor de l’equip espanyol s’endugui la victòria a París.

Una de les compareixences que van despertar més expectació –Purito al marge– va ser la del líder de la cursa i dues vegades campió, Chris Froome. Un centenar llarg de periodistes, majoritàriament anglosaxons, van congregar-se per conèixer les valoracions del britànic, que va comparèixer acompanyat d’altres dels membres de l’Sky i el mànager general, Dave Brailsford. Froome veu el resident Dan Martin amb possibilitats de donar guerra la resta de la cursa. “Si no ha fet durant aquests dies res no em fa pensar que no pugui fer-ho durant les properes dues setmanes.”

Per infraestructura, noms i palmarès, el conjunt britànic és un dels que més expectació generen entre els aficionats. Ni tan sols la pluja caiguda durant les primeres hores de la tarda d’ahir va privar un quantiós nombre d’aficionats a desplaçar-se fins on l’equip havia instal·lat el seu campament base. Entre els quals Stein Olau, noruec, que visita el país per tercera vegada. Ha arribat acompanyat d’un grup d’una desena d’amics, tots noruecs, enmig del seu Tour particular, que durant més d’una setmana inclou diversos ports mítics, Tourmalet inclòs. “M’encanta aquest país per anar amb bicicleta. Dissabte vam pujar a Canòlich, avui a Naturlandia i diumenge part d’Arcalís per veure l’ar­ribada de la cursa a uns sis quilòmetres de la meta”, explica mentre mostra un mallot groc ple de signatures de corredors.

Poder presenciar des de ben a prop el dia a dia d’un equip ciclista amb la infraestructura que requereix el Tour de França és un gran atractiu per a aficionats a la bicicleta i curiosos, arribats de fora, però també del país. “Hem vingut a veure el que passa després de la cursa, com s’organitzen els equips. Hem vist força etapes en directe a França, com la que va guanyar el Purito l’any passat, però mai una jornada de descans”, expliquen Álex i Mari.

La zona en la qual s’ubicava l’equip Katusha era ahir una de les més concorregudes. També hi coincidien La Française Des Jeux i el Giant del vencedor de l’etapa a Arcalís, Tom Dumoulin. Compatriotes aprofitaven ahir per fotografir-se amb la bicicleta amb la qual l’holandès va afegir al seu palmarès particular la victòria que li faltava en una de les grans, després dels triomfs a Giro i Vuelta. Theo Beenbaas i Gerry Vissing han aprofitat les seves vacances a França per apropar-se per primera vegada al Principat aprofitant l’avinentesa del Tour. “El paisatge es preciós, nosaltres no tenim aquestes muntanyes a Holanda. Hem passat un gran dia”, explica Gerry. També s’estrenen amb motiu de la cursa els cinc membres de la família Leguinec, que van baixar fins a la capital des de les vacances al Pas de la Casa. La visita va coincidir amb l’arribada dels corredors Steve Morabito i William Bonnet, que els van entregar unes postals signades i es van fotografiar amb els més menuts.

Lourdes i Asensi, en canvi, són uns habituals. Vénen de Torrelavit, l’Alt Penedès, expressament pel Tour. Diumenge van presenciar l’etapa a un quilòmetre del cim de Beixalís i avui seran a la sortida d’Escaldes. La seva estada al país encara es prolongarà uns dies més per assistir al Cirque du Soleil. La Lourdes explica que “ell és un gran aficionat al ciclisme i mecànic i jo conductora d’autocar, així que ho tenim tot. Ja ho hem vist moltes altres vegades, però ens agrada”.

tracking