Bàsquet

Nacho Martín, segona part

L’aler pivot, que fa dues temporades va estar a l’òrbita del MoraBanc, torna a figurar entre les opcions per enfortir el joc interior

Nacho Martín, segona partXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aler pivot Nacho Martín torna a estar a l’agenda del MoraBanc Andorra com fa dos estius, quan l’equip retornava a l’ACB. El de Valladolid, de 33 anys, 2,05 metres d’alçada i amb un extensa carrera a la màxima categoria del bàsquet espanyol, ha rebut l’interès per part del club del Principat, segons ha pogut saber el Diari des del l’entorn del jugador. Hi ha hagut un acostament però encara no hi hauria una oferta.

Fa dues temporades el MoraBanc Andorra va tenir a prop Martín, que sortia de l’Herbalife Gran Canària i va ser un home cobejat. Les negociacions havien avançat força i quan semblava que es decantaria per venir al Principat finalment va ser l’Estudiantes qui es va fer amb els seus serveis. Precisament el nou projecte de l’equip madrileny pot fer que el jugador s’acosti a Andorra, ja que a banda d’una temporada sense èxits esportius –l’equip va baixar però té la pos­sibilitat de recuperar la categoria en no haver rubricat l’ascens cap dels conjunts de LEB or– el club estudiantil no passa pel seu millor moment en l’àmbit econòmic. De moment, els madrilenys han incorporat Willy Villar, exjugador del CAI Saragossa, com a nou director esportiu, fet que permetrà activar un projecte en què hores d’ara només compta amb dos jugadors amb contracte en vigor. La seriositat del MoraBanc a l’hora de complir els compromisos econòmics és un dels punts favorables si s’ha de competir amb altres clubs per algun jugador.

Malgrat el descens, Martín ha estat un dels puntals d’Estudiantes la darrera temporada, amb 30 minuts de mitjana disputats i catorze punts i set rebots per partit. La seva arribada completaria l’aportació del pivot georgià Shermadini i ambdós serien els homes forts del joc interior. Per a la posició de quatre, el MoraBanc Andorra ja té un integrant, el georgià Beka Burjanadze, que arriba com un dels millors jugadors de LEB or de la temporada passada. A banda dels seus números i el bon canell des de l’exterior, el perfil de Martín també respon al que el tècnic, Joan Peñarroya, vol per al seu equip aquesta temporada, amb jugadors agressius i intensos sobre la pista en una plantilla que està vivint una forta renovació.

Fa poques setmanes l’aler pivot va ser protagonista al Principat, ja que va integrar la selecció espa­nyola de la modalitat 3x3 que va disputar el torneig classificatori per a l’Europeu de la disciplina i que va perdre la final davant d’Eslovènia.

LA LLIGA ENDESA, VÍCTIMA DE L'EMPENTA DE L'NBA AMB ÈXODE D'ESTRELLES I PROMESES

Ja fa temps que l’NBA, la millor lliga del món, mira fora dels Estats Units, però aquest estiu està sent una competència gairebé insalvable per a la competició espanyola, que està veient marxar tant jugadors contrastats com promeses que encara s’havien fet amb un lloc principal. Ahir, per exemple, els New York Knicks oficialitzaven el fitxatge de Willy Hernangómez, que la darrera temporada ha estat a la disciplina del Reial Madrid i que estarà al costat d’un excompany al Sevilla, el letó Porzingis, que havia marxat l’any anterior. També deixen Europa referents com el ja exmadridista Sergio Rodríguez, que viurà la seva segona etapa a l’NBA, o l’exblaugrana Thomas Satoransky i l’exjugador d’Unicaja Kuzminskas, que provaran sort a la lliga nord-americana. Jugadors de pes de la lliga com Hamilton o Adams també estan a prop d’una NBA que a banda del repte esportiu suma fitxes elevades. I a la vegada que els equips grans de la lliga no poden competir amb els Estats Units, modestos com el Joventut o el Gipuzkoa estan patint molt econòmicament.

tracking