Futbol

Portugal, semifinalista

El combinat lusità, un pas més a prop de la final de París després de derrotar Polònia a la tanda de penals

Portugal, semifinalista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Portugal es va convertir ahir en la primera semifinalista de l’Eurocopa després de superar Polònia a la tanda de penals en un partit amb poca més història que els gols de Lewandowski i Renato Sanches que van portar fins als llançaments des dels onze metres.

Cristiano Ronaldo s’aferra a una de les últimes oportunitats de fer història amb la seva selecció. A diferència del 2012, quan no va arribar a llançar a la tanda de penals contra Espanya en la qual els lusitans van caure elimiants, el madridista va agafar la responsabilitat del primer xut i no va fallar. Només l’errada de Błaszczykowski, que va veure com Rui Patricio encertava el seu llançament, va decantar el partit per als de Fernando Santos.

Un partit en el qual només l’emoció final de la tanda de penals va esborrar el tedi provocat per de l’excessiu respecte, el temor a errors fatals i la davallada física pertinent a temporades sobrecar­regades. Aquest, però, no semblava el destí al Vélodrome quan Robert Lewandowski va obrir el marcador quan tan sols s’havien disputat dos minuts de partit i amb el que va ser el seu primer i últim gol al campionat. La resposta portuguesa va arribar passada la mitja hora gràcies a una gran combinació entre Renato Sanches i un Nani retrobat en el seu pas per la lliga turca.

Des de la igualada, el matx va semblar encaminat a la pròrroga, entre els dos únics equips que ja havien disputat el temps extra en els vuitens de final. El lateral lusità Cedric amb un potent xut que va fregar l’escaire de Fabianski i Milik amb un cop de cap franc a les mans de Rui Patricio van tenir les millors oportunitats de trencar l’empat. També Cristiano en xutar a l’aire sol davant Fabianski en el descompte. A la pròrroga, Polònia va dedicar-se a buscar els penals, que la van condemnar.

GAL·LES I BÈLGICA VOLEN SER MÉS QUE UNA SIMPLE ALTERNATIVA

Bèlgica, una de les alternatives al títol des de l’inici del torneig, i Gal·les, una de les sorpreses, disputen aquesta nit (21 h) els quarts de final de l’Eurocopa per ser rival de Portugal a les semifinals. L’enfrontament estarà marcat pel duel individual entre l’estrella britànica, Gareth Bale, un dels màxims golejadors del campionat amb tres dianes, i Eden Hazard. Amb l’aparició del jugador del Chelsea, l’equip belga ha fet gala del joc el va portar a liderar el rànquing de la FIFA.

tracking