Andorra s'estrena amb una contundent victòria contra una dèbil Gal·les

Andorra s'estrena amb una contundent victòria contra una dèbil Gal·lesFAB

La selecció masculina de bàsquet es va estrenar ahir amb una contundent victòria (33-74) contra Gal·les a l’Europeu C que es disputa a Moldàvia. El conjunt que dirigeix David Eudal es va trobar amb un conjunt britànic menys exigent que en els precedents anteriors, però va saber mantenir el to i la intensitat durant els 40 minuts. “Hem fet el joc que volíem, agressius en defensa i podent córrer”, explicava al seleccionador.

Andorra va obrir distàncies en el marcador ben aviat. Els gal·lesos només van aconseguir anotar 12 punts abans d’arribar al descans i tan sols un en el segon període. Tot i l’inevitable relaxament a la sortida dels vestidors els jugadors andorrans van tornar a agafar el ritme a mesura que passaven els minuts per plasmar la seva superioritat al marcador final.

Armènia serà avui el rival d’Andorra a la segona jornada del campionat. Els armenis, amb l’exmembre d’Olimpiakos i actual jugador de l’Efes a les seves files Bryant Dunston, considerat un dels millors defensors d'Europa, va superar ahir amb autoritat l’amfitriona, Moldàvia (83-64). “Armènia ha mostrat molt potencial físic i serà molt complicat. Els dos propers partits seran una altra història”, comentava David Eudal.

De la seva banda, la selecció femenina que dirigeix Milo Nunes també es va estrenar amb triomf a l’Europeu. Va ser força més treballat que el dels nois, amb un 48 a 54 final davant de l’amfitriona Gibraltar, que va manar en el primer quart (14-9) però va veure com les andorranes es refeien.