ciclisme

La segona edició de la 'Purito' pretén arribar als 2.000 participants

Enguany s'augmentaran els serveis durant el recorregut i es repartiran tires informatives perquè cada ciclista pugui saber on es troben les zones d'avituallament

La segona edició de la 'Purito Andorra' pretén arribar als 2.000 participantsB. N. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona edició de la 'Purito Andorra', prova que se celebrarà els pròxims 13 i 14 d'agost, ja compta amb 1.400 ciclistes inscrits i preveu arribar als 2.000 corredors, xifra que pràcticament doblaria la participació de l'any passat, en què s'hi van citar 1.000 ciclistes.Així ho ha confirmat, aquest dimarts durant l'acte de presentació de la prova, l'organitzador de la marxa, Emili Pérez. En aquest sentit, l'encarregat d'apadrinar aquesta marxa cicloturista, el ciclista resident a Andorra Joaquim Rodríguez, ha detallat que l'objectiu de la prova és que continuï "creixent i consolidant-se", però també ha remarcat que "no es pretén fer una marxa amb 10.000 participants". Amb tot, Rodríguez ha assegurat que durant la primera edició "es va treballar molt bé" i en aquest sentit ha indicat que "el que més em motiva és anar a fer la volta a València o al Pais Basc i trobar-me a gent que em digui que a l'agost estarà fent la Purito".

Tot i valorar molt positivament el transcurs de la primera edició, Rodríguez ha avançat que s'inclouran algunes novetats "per millorar la comoditat dels participants", com ara augmentar el nombre de serveis durant tot el recorregut, així com repartir unes tires informatives perquè cada ciclista pugui saber en quins punts es troben les zones d'avituallament i quins són els recorreguts cronometrats. A més, Rodríguez ha aprofitat l'acte de presentació per posar en relleu totes les possibilitats que ofereix Andorra a ciclistes de primer nivell, ja que tal com ha precisat, "més del 40% dels ciclistes que participaran en el Tour, incloent-hi alguns equips que entrenen en bloc, es preparen a Andorra, i això deu ser per alguna cosa".

Pel que fa al desenvolupament de la prova, l'organitzador de la marxa, Emili Pérez, ha explicat que la jornada s'encetarà el dissabte al matí amb una cronoescalada de 9,7 quilòmetres i 820 metres de desnivell als Cortals d'Encamp, mentre que el diumenge es donarà el tret de sortida als recorreguts llarg (145 quilòmetres), curt (80 quilòmetres) i mini (28 quilòmetres). Paral·lelament als dies de la competició, la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria acollirà la fira de la bicicleta. Tot i recalcar que l'esperit de la 'Purito Andorra' s'ha d'entendre com una setmana "de bicicleta i diversió", Pérez ha indicat que amb la cronoescalada als Cortals d'Encamp, que ja compta amb 50 inscrits, "oferim una altra possibilitat per aquells que es volen provar en un port de primera categoria". Com en la primera edició, la marxa novament comptarà amb figures il·lustres del món del ciclisme i de l'esport en general com ara els pilots Nani Roma, Roberto Merhi o el ciclista basc Joseba Beloki, entre altres.

Per la seva banda, el sotsdirector de Banca País d'Andbank, Josep Maria Cabanes, ha assenyalat que per l'entitat és un orgull poder patrocinar aquest tipus d'esdeveniments, ja que tal com ha indicat, "aquest any serà fantàstic per al món del ciclisme a Andorra i aquest tipus de proves fan d'enllaç per a turistes i ciclistes". Per la seva banda, el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha recalcat que la pròpia 'Purito Andorra' "ja és una marca per si mateixa" i en aquest sentit ha assegurat que "en un any en què també comptem amb el Tour de França, aquesta prova també ens ajuda a posicionar-nos com a destí cicloturístic". "De cara al futur, continuarem apostant pel ciclisme, ja que és una modalitat a l'alça i la volem aprofitar", ha assegurat.

tracking