Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Futbol

La República Txeca, primera pedra de toc per a Espanya

La vencedora dels dos últims tornejos s’estrena plena de dubtes per la derrota amb Geòrgia i després del ‘cas De Gea’
Actualitzada 13/06/2016 a les 07:05
La selecció espanyola, guanyadora dels dos darrers títols europeus, s’estrena avui a l’Eurocopa (15 h) contra la República Txeca. El combinat de Vicente del Bosque no parteix, com a les últimes ocasions, amb el cartell de gran favorit al títol després del fracàs en el passat Mundial del Brasil, en el qual no va superar la fase de grups, i la discreta imatge oferta a la fase de classificació cap a la cita francesa.
Després de la inesperada der­rota contra Geòrgia en l’últim amistós preparatori, Espanya arrencara a Tolosa amb l’ambient enrarit per l’escàndol sexual suposadament protagonitzat per David de Gea, que ha deixat el futbol en segon pla. El cas garanteix la titularitat d’Iker Casillas, que disputarà d’aquesta manera el seu cinquè torneig continental de seleccions. Del Bosque apostarà pel 4-3-3 habitual i tot sembla indicar que les tres posicions atacants seran per a David Silva, Nolito i Morata. Més familiar serà la línia defensiva amb Piqué i Sergio Ramos a l’eix de la defensa i Jordi Alba i Juanfran en els laterals. Tampoc sembla haver-hi dubtes al centre del camp, que si no hi ha sorpresa ocuparan Busquets, Iniesta i Cesc Fàbregas.
La República Txeca, per la seva banda, afronta l’Eurocopa sense les aspiracions d’anteriors ocasions. Molt lluny queden les semifinals del 2004 de les quals encara sobreviuen Petr Cech, Plasil i Rosicky. El principal atractiu de l’equip que dirigeix Pavel Vrba recau en els joves prometedors Vladimir Darida i David Pavelka.
La jornada d’avui a França la completen l’Irlanda-Suècia (18 h) i un més que atractiu Bèlgica-Itàlia (21 h), que completarà el grup E. Els belgues presenten un dels equips més atractius del torneig contra una eterna candidata.

MODRIC CONFIRMA CROÀCIA COM A GRAN ALTERNATIVA A LES FAVORITES
Croàcia, una de les alternatives als clàssics favorits, va començar ahir el seu camí a França amb una victòria (0-1) contra Turquia i encapçala, momentàniament, el grup d’Espanya. Un gran gol abans del descans del madridista Luka Modric, que va engaltar un rebuig defensiu des de fora l’àrea, va ser suficient per als balcànics contra el conjunt d’un decebedor Arda Turan. També ahir Polònia va aconseguir superar per la mínima Irlanda del Nord (1-0). Un gol del davanter de l’Ajax Milik (51’) va ser suficient per als polonesos per superar el plantejament defensiu britànic.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477