Trial

Espai Toni Bou per promocionar el trial a Naturlandia

Naturlandia tindrà un espai per promocionar el trial entre els més petits promogut pel campió català i un lloc per a la pràctica ‘indoor’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació de la mànega andorrana del Mundial de trial, que es desenvoluparà el cap de setmana a Sant Julià de Lòria i que enguany arriba a la vintena edició, va ser el marc elegit pel cònsol major Josep Vila i pel pilot resident Toni Bou, dinou cops campió del món, per presentar un projecte per promocionar el trial a la cota 1.600 de Naturlandia. “És un idea que tenia des de feia molt de temps per fer créixer aquest esport a Andorra. Farem una Zona Toni Bou per als nens, amb motos elèctriques, monitors preparats i amb la meva participació per fer entendre a la gent això del trial. Serà una atracció més de Naturlandia”, explicava Bou, que està patrocinat pel parc temàtic lauredià. El pilot va afegir que “la idea és que surti gent del país que practiqui trial i, per què no, en vista al futur que aparegui un campió del món andorrà”.

A banda de la promoció del seu esport, el pilot de Piera pensa també en el trial d’alt nivell i en aquest sentit va avançar la intenció de fer a Naturlandia una zona indoor “en un lloc pla i gran. És l’únic que li falta a Andorra perquè per tot la resta és un paradís per fer trial”. Bou creu que aquest espai cobert podria convertir-se “amb variacions” fins i tot com una zona de la mànega andorrana del Mundial.

Precisament sobre la prova del Mundial del cap de setmana, Bou va assegurar que “es tracta d’una cursa molt especial. Tinc moltes ganes de guanyar perquè des que sóc resident no ho he fet. Tornem a anar a Naturlandia, hi ha 18 zones, amb molta variació i serà de les millors carreres de l’any. Intentarem aconseguir la victòria”.

El pilot del team Montesa Repsol Honda afronta la cita de Sant Julià de Lòria amb la tranquil·litat de liderar el Mundial després de les dues victòries aconseguides a Alemanya. Bou, amb quatre triomfs de sis possibles, li treu 11 punts al segon classificat, Adam Raga (TSR) i 40 al tercer, el seu company d’equip Takahisa Fujinami. En quart lloc es troba Albert Cabestany (Sherco).

Raga i Cabestany, presents ahir a la presentació del Mundial al Centre de Congressos lauredià, no amagaven les ganes de celebrar el triomf a Andorra. El primer, vencedor l’any passat, comentava que “aquest gran premi és una prova referent des de fa molts anys. Estic uns punts darrere del Toni a la classificació i els he d’anar retallant. Seria important aconseguir la victòria aquí. Segur que serà una cursa complicada, l’any passat va fer molta calor i enguany les previsions són diferents, potser plou i tot. En qualsevol cas intentaré estar a un gran nivell i que el públic gaudeixi”.

Cabestany, l’altre favorit amb permís de Fujinami, assenyalava que “és un trial que afronto amb moltes ganes. Vull treure’m el mal regust d’Alemanya i espero treure un bon rendiment d’una prova que serà complicada”. Una vegada més a la dificultat de les zones s’afegirà l’alçada que afecta la posada a punt de les màquines, que pateixen de motor.

La cita de Sant Julià és la quarta del Mundial després de les celebrades a Catalunya, Japó i Alemanya. Encara quedaran França, Bèlgica, Gran Bretanya i Itàlia.

AL LÍMIT

La Federació endureix la prova

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA), presidida per Josep Puntí, ha aprofitat la vintena edició del Gran Premi d’Andorra per idear un recorregut que vol portar al límit la resistència de pilots i mecàniques. Puntí explicava ahir que “el recorregut és complicat, complex i amb un nivell de dificultat alt. Són 18 zones i exigents, però pensem que l’esperit del Campionat del Món ha de ser aquest”. De fet l’organització compleix amb una de les demandes del campió Toni Bou, que l’any passat es va queixar que les zones havien estat massa fàcils, cosa que penalitzava qualsevol mínim error. Enguany, l’FMA ha ideat un cap de setmana amb gairebé 80 quilòmetres i un total de 72 seccions, el màxim que permet el reglament. En el recorregut hi haurà dues zones de riu (a l’alçada del centre comercial Sant Eloi i al riu de Llumeneres, pujant la carretera de la Rabassa), quatre zones a Aixirivall i onze a Naturlandia, que assumirà bona part del gran premi. De nou el pàdoc està ubicat al centre de Sant Julià, cosa que sempre li dóna més vida a la competició.

Espai Toni Bou per promocionar el trial a Naturlandia

tracking