Bàsquet

L'Estudiantes s'endú el Campionat d'Espanya cadet

L’equip madrileny supera el Gran Canària en una emocionant final

L'Estudiantes s'endú el Campionat d'Espanya cadet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joc de tu a tu, de velocitat i possessions curtes, sense por a fallar ni a prendre riscos. Va amb l’edat. I amb aquest atreviment els cadets de l’Estudiantes van ser una mica millors que els del Gran Canària per endur-se la final del Campionat d’Espanya de la categoria (53-55). La seva alegria tancava una setmana de bàsquet de bon nivell a Andorra la Vella i la Seu d’Urgell, on 32 equips farcits de prometedors jugadors han lluitat per ser els millors.

Malgrat que els canaris van arrencar amb força –un 14 a 7 en el primer quart– a poc a poc l’Estudiantes va anar igualant les forces, intentant minimitzar els estralls que va fer Biram Faye, jugador de la final i del campionat. Ell solet, amb un físic imponent, capacitat de salt i intimidació va ser l’autor de 26 dels 53 punts del seu equip, que va capturar 31 rebots i va acabar amb 53 de valoració, però no va poder impedir el triomf estudiantil.

Al descans 28 a 24 per als insulars, al final del tercer quart empat a 40, i la diferència final assolida en els darrers segons. La pissarra va funcionar a la perfecció per a Estudiantes, que va anotar amb relativa comoditat sota cistella després que els moviments funcionessin en el servei de fons. El Gran Canària va tenir un triple per a la victòria però no va entrar.

El podi del campionat el va completar l’FC Barcelona, que va derrotar el Canterbury Idecnet canari en un altre duel força ajustat (61-63).

tracking