Futbol

Final amb estelades

Suspesa l’ordre de la delegació del govern de no permetre l’entrada de banderes independentistes al Calderón.

Final amb estelades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge número 11 del contenciós administratiu de Madrid va suspendre ahir l’ordre de la delegació del govern que prohibia l’entrada de banderes estelades a la final de la Copa del Rei que Barça i Sevilla disputaran demà a l’estadi Vicente Calderón. El magistrat va considerar en la seva decisió que “en cap cas ha resultat provat que l’exhibició de l’estelada pugui incitar a la violència o la xenofòbia”.

El jutge va acceptar el recurs presentat per l’Associació Drets, Aquesta associació va sol·licitar com a mesura cautelar la suspensió de l’ordre de la delegació territorial, abans que el club blaugrana presentés també el seu propi recurs davant del jutjat número 15 del contenciós administratiu, que encara no s’ha pronunciat al respecte. Ambdós recursos sostenien que el vet a les banderes estelades suposava la vulneració del dret fonamental de llibertat d’expressió. El recurs de Drets, a més, al·legava també a la llibertat d’ideologia ja que considerava la mesura com “una restricció immotivada, injustificada i desproporcionada”, per part de la delegació del govern a Madrid.

El Barça, a través d’un comunicat oficial, va expressar la seva “satisfacció” per la resolució judicial que permetrà exhibir estelades en el partit de demà. “L’FC Barcelona celebra que la decisió del jutge permeti, aquest diumenge, la lliure expressió de símbols i banderes legals als socis” es podia llegir a la nota publicada pel club, en la qual també mostra la seva “preocupació perquè es puguin produir situacions com les que s’han viscut des de dimecres i que representen un intent d’atemptat a la llibertat d’expressió i, a més, no contribueixen a afavorir el que sempre ha sigut i ha de seguir sent la festa del futbol i de l’esport”. I conclou: “El club reitera el seu compromís amb la defensa de la llibertat d’expressió dels seus socis i aficionats”. Després de fer-se pública la resolució del recurs, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van anunciar que finalment seran presents a la llotja del Vicente Calderón.

RAKITIC PREVEU UN PARTIT DUR CONTRA EL SEVILLA

Ivan Rakitic s’ha especialitzat a jugar contra el Sevilla, equip procedent del qual va firmar per al Barça l’estiu del 2014. La final de Copa de demà, serà el quart duel del curs, sisè en dues temporades entre blaugranes i andalusos. “Una part del meu cor sempre està amb el Sevilla, però això quedarà apartat durant unes hores”, va afirmar ahir el centrecampista croat. Rakitic va assegurar tenir clar que el partit de demà al Vicente Calderón “serà molt complicat i que el Barça “passarà una mala estona”. El migcampista també va indicar que si marca no ho celebrarà.

tracking