Futbol

España es planteja deixar de presidir l'FC Andorra

Lluís España afronta l’assemblea extraordinària de l’FC Andorra de dilluns amb la intenció de dimitir de president de la gestora si no veu suport

España es planteja deixar de presidir l'FC AndorraArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís España està cansat. Cansat de, tal com s’ha queixat moltes vegades, treballar per tirar endavant l’FC Andorra sense pràcticament rebre suport. I de posar diners de la seva butxaca quan ha convingut. I de les crítiques que rep ell i la junta gestora, centrades bàsicament en el vessant econòmic i social. No així en l’esportiu, ja que enguany l’equip tancarà la temporada a primera catalana després de l’ascens amb resultats satisfactoris que li han valgut la permanència. El cansament d’España es podria concretar en una decisió dràstica, que seria abandonar la presidència del club tricolor dilluns vinent, quan està convocada l’assemblea general extraordinària (20.30 hores en segona convocatòria al Casal de l’Esport) si no troba prou suport.

“Estic fart d’aguantar certa gent. Hi ha persones que per molt que lluitis sempre van a fer mal i arriba un moment en què et canses”, explicava ahir el president al Diari. El dirigent, principal creditor del club i que va salvar-lo de la desaparició a l’estiu del 2013 quan va rellevar François Moliné, va afegir que “la meva idea seria seguir però si no em deixen tranquil, si no em deixen treballar i m’ho volen impugnar tot em plantejo plegar”.

En l’assemblea de dilluns el primer punt de l’ordre del dia és l’explicació de la situació econòmica actual del club, que no acabaria de ser bona. Perquè els números parlarien d’un deute al voltant dels 200.000 euros, quantitat que obligaria a retallar despeses i a mirar cada euro del pressupost.

Si l’economia és el punt feble del club, esportivament l’equip ha salvat la temporada amb escreix, cosa que reconeix España, a qui cada vegada se’l veu menys per la Borda Mateu per raons professionals. Sobre l’equip i la temporada comentava que “la cosa ha anat més que bé. La gent és fantàstica i no puc queixar-me de res. El vestidor ha sigut una bassa d’oli i jo no hi he volgut entrar perquè qui mana és l’entrenador”.

Precisament el tècnic, Justo Ruiz, va parlar ahir sobre el futur en la roda de premsa prèvia al partit de lliga de demà. Al respecte, l’entrenador va mostrar-se “encantat de continuar”, en cas que, va apuntar, “hi hagi la possibilitat de tenir un projecte engrescador i que il·lusioni tothom. La plantilla, hi he parlat, vol continuar i el fet de veure’s enguany tan a prop de l’ascens és una motivació extra”. Tot i aquesta declaració d’intencions el tècnic va recordar l’assemblea de dilluns i va assenyalar que “són ells els que han de decidir què s’ha de fer amb el club. No sé si voldrà seguir el president o no. A partir d’aquí veurem el que estigui al capdavant i quines intencions té i quin és el seu plantejament. Si creu amb nosaltres i vol fer un projecte engrescador estic convençut que tirarem endavant”, en referència a la seva continuïtat i a la del cos tècnic.

Res de parlar d’ascens

En cas de seguir com a entrenador, Justo Ruiz va alertar que “s’ha de vigilar de parlar de l’ascens de sortida perquè el segon any arriben les batacades”. I va recordar els casos aquesta temporada del Girona B o de l’Escala, fets en principi per pujar i que les passaran magres per mantenir-se. El tècnic, això sí, assenyala que “és evident que s’haurien de fer incorporacions per millorar el que tenim. La idea és confeccionar una plantilla que doni garanties per ser competitiva”.

ABADESSENC

L'equip tanca la llig a

casa

L’FC Andorra afronta demà contra l’Abadessenc (16 hores) l’últim partit com a local a primera catalana. Després de les dues darreres derrotes, l’equip de Justo Ruiz ja no té opcions de lluitar per l’ascens, però tancarà una temporada en què ha estat per sobre de les expectatives. La Borda Mateu s’ha mostrat com un camp quasi inabastable per als rivals i l’Abadessenc, que ja ha baixat, es presenta com una nova víctima propiciatòria.

tracking