Automobilisme

Torna Joan Vinyes

El pilot, millorat dels problemes en un braç, competirà de nou catorze mesos després

48204.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un accident mentre esquiava en la pretemporada de l’any passat li va afectar un braç i ha estat un malson durant molt de temps per al pilot, que aquest cap de setmana estarà en circuits, en la primera prova del Campionat d’Espanya de resistència, al circuit de Catalunya. Un primer pas en una disciplina en què la conducció és menys exigent que els ral·lis per valorar sensacions i agafar confiança que l’ajudin a tornar al Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt, on l’equip Suzuki l’espera i li guarda el cotxe.

Vinyes ja va rodar el dijous de la setmana passada a Montmeló en uns testos on hi havia pilots que estaran en l’espanyol de resistència, que correrà amb un Seat León preparat per l’equip Baporo Motorsport. “Ara mateix sóc conscient que encara estic lluny de la meva millor forma física. Malgrat tot, les sensacions que vaig tenir la setmana passada, al volant del León, van ser molt bones. El meu únic desig és fer quilòmetres sense atabalar-me pensant en el crono i la classificació. Estic convençut que a força de rodar recuperaré la confiança i poc a poc els temps tornaran a ser els d’abans”. La prova serà més exigent que els testos, ja que caldrà rodar dues hores –es fan relleus– i hi du implicada la gestió d’avançaments i la tensió de la pròpia cursa. Vinyes indicava que “és evident que no m’oblido dels ral·lis i de tornar a competir amb els colors de l’equip Suzuki Motorsport. Superar aquest primer pas és el futur imminent, això em permetrà recuperar el ritme de la competició i la confiança necessària per afrontar, en un termini per determinar, les competicions de ral·lis que requereixen un estat físic al nivell màxim. Seguiré treballant per recuperar aquest nivell, el que tenia abans de la lesió”. El pilot afegia que aquest esforç és la millor manera de cor­respondre a la confiança que li han atorgat els dirigents de l’equip Suzuki, que sempre han dit que Vinyes podia tornar quan estigués recuperat. I fins i tot que si no pogués reprendre la competició, després de cinc anys representant la marca, li oferirien un lloc en la seva estructura.

El retorn de Joan Vinyes estarà acompanyat de la seva germana Amàlia. Per a ella la temporada passada tampoc va ser senzilla, ja que va patir una lesió al canell que la va tenir cinc mesos inactiva. Amb tot, va poder tancar el 2015 amb una victòria als 500 quilòmetres d’Alcanyís. “Encara no estic al cent per cent físicament. Fa un parell de mesos que vaig passar per última vegada pel quiròfan, la mobilitat del canell esquerre no la tinc recuperada del tot com vaig poder comprovar en l’últim test que vaig fer a Montmeló”, indicava la pilot, que ha volgut estar present en la primera prova del calendari de resistència. La seva prioritat, però, està fixada en la Seat León Eurocup, en la qual intentarà disputar totes les proves del calendari.

Montmeló serà el punt de partida per als dos germans en un 2016 en què hi ha depositades esperances.

UNA RECUPERACIÓ DURA

Mesos de lluita sense volant

El que en principi semblava només una caiguda aparatosa va complicar-se per a Joan Vinyes, que renunciava a la prova inicial del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt del 2015 i va acabar sense poder disputar-ne cap. La lesió a l’espatlla li va afectar la zona nerviosa i va perdre força i mobilitat al braç. Els especialistes veien solució però no posaven data d’alta. Va passar pel quiròfan i fa molt temps que està fent rehabilitació a Girona, en un treball sord però que està donant fruits. L’evolució ha estat bona però encara li falta una mica de mobilitat a la mà.

tracking