Mitja vida de blanc-i-blau

Albert Alavedra és una de les novetats d’Andorra per al partit de divendres contra Sèrbia. Amb 17 anys, el defensa milita a l’Espanyol des d’en fa vuit.

48030.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Christian García (FC Andorra), Brian Teixeira (UE Engordany) i Albert Alavedra, jugador del planter de l’Espanyol, són les noves apostes del tècnic, Justo Ruiz. Nascut a Castellbell i el Vilar (Manresa) ara fa 17 anys i de mare andorrana, Albert Alavedra milita a les categories inferiors espanyolistes des d’en fa vuit, on va arribar procedent del Centre d’Esports Manresa. Amb el salt a la categoria júnior, enguany s’ha establert a Barcelona, a la residència blanc-i-blava, a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià de Besòs, per compaginar els entrenaments amb els estudis de primer de batxillerat en la branca social. Després de ser internacional sub-17, 18 i 19, el salt a la sub-21 li arriba ni més ni menys que contra l’actual campiona del món, Sèrbia. “Estic molt content per la crida. La selecció la veig amb moltes ganes de competir i donar la cara. Ens enfrontem a dues potències mundials, Itàlia i Sèrbia, la campiona del món, però ens deixarem la pell cada partit i defensarem el país com es mereix”, explica, tot just arribat al Principat, el defensa espanyolista. Amb 17 anys Alavedra destaca les dificultats del salt de categoria en la seva estrena com a juvenil, però valora molt positivament la temporada de l’equip que entrena un tècnic amb gran reputació en el futbol base català com Robert Cuesta. “Podem estar satisfets, som juvenils de primer any i ens trobem amb equips d’un nivell tant físic com tècnic molt alt, que ens fa competir a més nivell, però que també ens suposa més dificultats a l’hora d’obtenir resultats”, comenta l’internacional sobre la temporada espanyolista. El seu equip és tercer a la classificació, empatat a punts (49) amb el Barcelona, lluny, però, del Cornellà B (58) i la Damm, líder amb 61. Per a qui serà el seu tècnic els propers dies, “l’Albert és un jugador que destaca per la seva maduresa i amb un gran futur dins d’aquesta fornada que puja de la base”. “Per la posició que ocupa té un físic molt important, però també molt bon desplaçament de pilota amb les dues cames. Per la seva alçada és molt bo en el joc aeri, però també és un jugador molt versàtil”, afegeix Justo Ruiz. Assentat com a central, Albert Alavedra també ha estat lateral dret en categories inferiors.

EL PARTIT

DUEL AMB ELS MILLORS SUB-20

Sèrbia visita divendres (16 h) el Comunal amb l’objectiu de seguir amb el mà a mà amb Itàlia i Eslovènia a la recerca de la primera plaça del grup que dóna accés a la fase final del torneig a Polònia. Els jugadors de Justo?Ruiz esperen competir contra un rival amb el qual van caure (0-5) en el partit d’anada i que arriba amb el cartell de campió del món sub-20, títol aconseguit l’any passat a Nova Zelanda. “Tenen molt bones individualitats, gairebé tots els jugadors són ja professionals, però sobretot destaquen com a bloc”, explicava el tècnic. Sèrbia té a les files jugadors que ja militen a grans d’Europa com Uros Durdevic (Palerm), Andrija Lukovic (PSV), Sasa Lukic (Partizan) o el defensa de la Reial Societat B Srdan Babic.

tracking