MARIA PILAR DÍEZ BETRIU

“La fundació atén unes 600 persones, estem dintre de la mitjana europea”

La presidenta de la fundació, Maria Pilar Díez.FPNSM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell celebra demà la primera gala benèfica al centre Unnic. Maria Pilar Díez, presidenta de l’entitat des del 2013, explica tots els detalls de l’esdeveniment.

Per què han decidit fer una gala benèfica?

Per recaptar finançament per fer un projecte sobre l’accessibilitat cognitiva. És un tema poc conegut, però consisteix a facilitar la vida diària a les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant pictogrames i pautes perquè puguin desenvolupar la seva vida amb total normalitat, sense necessitat de rebre cap ajuda.

Quin element vol destacar de l’esdeveniment?

Tenim una empresa que s’anomena BdeGust que és la que farà el càtering, amb persones ateses a la fundació. A més, l’empresa i&i Serveis s’encarrega de fer un detall personalitzat per a cada comensal.

Si la gent rep bé la gala, la faran els pròxims anys?

La nostra intenció és fer una gala bianual. Hem dedicat moltes hores de feina perquè la gala estigui ben feta i ben estructurada, volem que tot surti perfecte el dia de l’esdeveniment. A més, tenim ganes que la gent ens conegui i fer-nos més visibles, la fundació no està parada. Ja hem començat a rebre donacions de diferents persones que volen col·laborar amb la causa.

Quins serveis ofereixen a la fundació?

Impuls, progrés, Edes, Xeridell, centre de dia, llar residencial Albó, vida independent, empresa d’inclusió sociolaboral i fent camí. La fundació engloba tot el cicle vital de les persones.

Les persones amb discapacitat intel·lectual estan ben integrades a la societat?

Cada vegada més, però dia a dia surten coses noves i és important estar pendent de totes les novetats per anar adaptant-les al sector. Per exemple, que una persona amb una discapacitat intel·lectual vagi a agafar un ascensor i tingui clar què ha de fer.

Està cobert el centre a nivell de treballadors especialitzats?

Sí, som 350 treballadors, cadascú té una tasca associada i el nivell d’atenció i ensenyament és de qualitat. De fet, tots els treballadors de l’entitatfan cursos contínuament per evolucionar i formar-se.

Cal que hi hagi més centres com el seu al país?

Aquesta fundació actualment és molt potent, entre persones ateses i treballadors som gairebé 1.000 en total. A dia d’avui estem atenent unes 600 persones, amb aquest nombre estem dintre de la mitjana europea. Treballem tots els dies de l’any per donar una atenció excel·lent. Tot i així, sempre es poden fer més coses.

tracking