x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Entrevista a TheGrefg

“Les lleis ens emparen per viure on vulguem i tributar on vivim”

‘Youtuber’ i ‘gamer’, recentment va batre el rècord mundial de connexions a l’app Twitch amb 2,5 milions de persones seguint en directe la presentació del seu ‘Skin’ del Fortnite

Entrevista a TheGrefg

El youtuber explica al Diari com se sent a Andorra i dona la seva opinió sobre la polèmica amb els mitjans espanyols

“No estem fent res il·legal, el debat només pot ser moral”

TheGrefg

TheGrefg

THEGREFG
El 'youtuber' i 'gamer' David Cánovas, conegut com TheGrefg.

“No estem fent res il·legal, el debat només pot ser moral”

El 'youtuber' i 'gamer' David Cánovas, conegut com TheGrefg.

THE GREFG
Actualitzada 09/02/2021 a les 14:32
En plena polèmica per l’arribada de youtubers a Andorra, David Cánovas, conegut com a TheGrefg i amb 16,5 milions de seguidors, dona la primera entrevista al país.

Arran de l’arribada del Rubius, els mitjans espanyols els estan atacant. Què els diria?
Estan fent sang amb nosaltres i això no està bé. Se’ns ha intentat desprestigiar d’una manera molt forta i això realment em fa pena. Jo fa quatre anys que em vaig traslladar aquí, i Andorra és casa meva. Jo visc més de 300 dies aquí perquè, com dic, vaig decidir que fos casa meva, i les lleis ens emparen a viure on vulguem i tributar allà on vivim.


Per què creu que s’han produït aquests atacs?

No sé si és perquè els mitjans ens consideren competència. El que és una realitat és que parlar de nosaltres, que tenim una gran notorietat entre la gent jove, els dona audiència, i si exploten la polèmica, encara més. Al final, no estem fent res il·legal; a partir d’aquí el que es pot és entrar en un debat moral, en què tothom pot tenir opinió. Però el que és evident és que és tot legal.

S’ha atacat els ‘youtubers’, però la realitat és que gent, d’Espanya, n’ha marxat sempre.
Espanya té un problema amb la fuga de talent. I ja no parlo només de nosaltres; hi ha molts professionals molt vàlids en els camps del disseny de webs o videojocs, del màrqueting... que estan marxant o ho volen fer. Per això et dic que parlen de nosaltres perquè donem audiència, però el problema que té Espanya realment és més gran i profund.


Se’ls critica que haurien de donar exemple. Què en pensa?

Alguns portem molts anys dedicant-nos a la creació de contingut. I som conscients de la responsabilitat social que tenim. Per això intentem ajudar a ONG i som molt conscients dels missatges que enviem. Ens prenem seriosament la nostra feina.

Vostè va fer un vídeo parlant de la Covid-19.
Va ser molt a l’inici de la pandèmia. Vaig veure que hi havia molta desinformació i vaig fer un treball per documentar-me i poder aportar el meu granet de sorra a conscienciar la població a l’hora de seguir les mesures que marcaven els governs.


Durant aquelles setmanes de confinament, van fer més contingut?
Sí! La gent no tenia com distreure’s perquè ens vam haver de confinar. Per això vaig pensar que era el moment de crear encara més contingut. Per un costat perquè hi havia més demanda i, per un altre, perquè estàvem en deute amb els seguidors. Nosaltres estem per ajudar.

Vostè ja porta quatre anys a Andorra. Com va decidir que vindria a viure al Principat?
Va ser un procés de decisió gens fàcil. Al final, venir volia dir deixar la meva família i els amics del meu poble de l’Alhama de Múrcia. Però també vaig tenir en compte que ja em passava la gran part del dia a casa, fent contingut des de la meva habitació. I vaig valorar totes les noves oportunitats que m’oferia Andorra. A més a més d’independitzar-me dels meus pares, i aquí estic.

Com va ser l’arribada?
Abans de venir, vaig fer un parell de viatges per tal de conèixer una mica com funcionava tot i buscar la casa on viure. Jo, al cap i a la fi, soc un noi de poble que passo una gran quantitat d’hores a casa treballant. I vaig venir cap aquí acompanyat; i el que tinc molt clar és que viure molts més anys a Andorra.

Quina parròquia va escollir?
M’agrada estar a prop del centre, entre Andorra la Vella i Escaldes. Perquè, al final, amb cinc minuts en cotxe o caminant estàs al centre. I jo això ho valoro molt.

Què en pensa de la societat andorrana? Com l’ha acollit?
Estic molt bé al país! Al final, soc un noi normal, que surt a sopar, i i treballa. A més, Andorra em va molt bé perquè espremo el país al màxim: faig esquí, moto de neu, muntanya... Em sento molt segur i molt tranquil, hi ha una gran qualitat de vida!

Els acusen de ser ostentosos.
A veure, si vas amb un cotxe cromat de púrpura, doncs et miraran; aquí i a tot arreu! Però no és el meu cas; jo em moc per aquí amb el meu Fiat Panda.

I el català, com el porta?
El parlo poc (riu). M’agrada molt com sona, però en el meu entorn no el faig anar. Però és una assignatura pendent.

Entre tot , va vostè i aconsegueix 2,4 milions de connexions en directe al Twitch presentant l’‘skin’ de Fortnite. Com ho va viure?
Encara no m’ho acabo de creure a dia d’avui. I tampoc ser si mai serem capaços de repetir una fita així. Estava en stand by veient com pujava la xifra i vaig pensar només a fer-ho el millor possible i ja després intentar assimilar la quantitat. Encara no ho he fet.

És el fruit de la feina feta?
Es va crear molta expectació perquè portàvem un any treballant. I jo pensava... si només puc ensenyar-vos una imatge. I us mereixeríeu que tingués superpoders! Però sí, i estic molt content per com va anar tot.

La creació de l’‘skin’. Com la van treballar?
Jo tinc unes idees molt boges! I des d’Epic Games (creadors del Fortnite) em van haver de frenar. Però vam aconseguir crear un skin que incloïa una estètica tipus Bola de Drac i que a més anés evolucionant i canviant l’aspecte mentre avança en el joc.

Té xifres dels ingressos que ha generat?
No, encara no tinc dades al respecte. El que sí que m’han fet saber és que a la botiga d’Epic Games l’skin ha funcionat molt bé.
Etiquetes
Veure’n més
48
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts