Josep Besolí

“L'organització dels Jocs 2021 està sota control”

A un any i escaig del gran esdeveniment, el principal càrrec de l’organització destaca que tot va pel bon camí, i deixa enrere els dubtes sorgits els últims dies en algunes instal·lacions

“L'organització dels Jocs 2021 està sota control”FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021, Josep Besolí, destaca que la feina preparatòria va pel bon camí malgrat els dubtes sorgits en algunes instal·lacions els darrers dies. La cita es va aproximant i la feina cada vegada és més voluminosa. Ho serà especialment al maig, quan arrenqui el compte enrere d’un any i se celebri l’assemblea de comitès de tots els països a Andorra.

Estan tenint una preparació moguda?

No. Suposo que en aquest tipus d’esdeveniments, com que és tot molt transversal i hi ha moltes tecles a tocar, té els seus alts i baixos i el seu moviment. Hi ha moltes instal·lacions, algunes tenen les seves complicacions, d’altres no. Crec que és el dia a dia d’aquests esdeveniments.

A un any i escaig dels Jocs, diria que la situació està bé?

Està sota control. Malgrat que tots els interlocutors siguin els comuns, Govern o les federacions, tothom hi posa de la seva part i funcionem.

Conxita Marsol va dir l’altre dia que els Serradells estaran a punt per als Jocs. Hi confieu?

Sí, en cap moment he pensat el contrari. Estava en mans del comú, i deia que hi estaven a sobre i que no hi havia motiu per posar-nos inquiets. Sí per estar-hi pendents, però no inquiets.

De totes maneres, s’ha treballat en alguna alternativa als Serradells?

Des del comitè organitzador s’ha fet algun comentari però realment no hem treballat en cap pla B perquè esperàvem que estaria. El que sí que està clar és que potser no estarà la façana acabada del tot, o potser faltarà alguna cosa, però a la piscina s’hi podran fer les competicions.

És un contratemps que no es faci la reforma de l’Estadi Comunal?

El problema era el desgast que tenia el tartan. Tenim la seguretat des del comú que durant aquest estiu o abans de la tardor s’haurà fet una actuació per anivellar i refer-lo, una mica de maquillatge. Si es posen els elements necessaris es farà una competició d’atletisme molt correcta.

Com està la situació respecte al camp de tir de Pal?

Des de Govern, l’anterior i l’actual, s’ha fet el necessari amb la federació perquè tinguin les màquines adients. Hi ha una petita obra civil a fer per poder instal·lar aquestes màquines. El comú de la Massana està motivat, s’ha fet l’estudi tècnic, i tenim una reunió pròximament amb la federació i el comú. Aquesta petita obra tècnica seria durant l’estiu com a molt tard, per la qual cosa esperem que es pugui fer de manera correcta la competició.

Quines són les principals preocupacions que tenen a hores d’ara des de l’organització?

De principals ho són totes. Ara estem treballant perquè el mes de maig hi ha l’assemblea dels comitès olímpics dels petits estats d’Europa, que sempre se celebra un any abans dels Jocs. Hi haurà la visita de la comissió tècnica, que és la que aprova seus i programes. Hem d’organitzar la visita i treballar perquè aquesta gent validi el 27 de maig el nostre projecte. A partir d’aquí poder iniciar la campanya de voluntaris, que ja hi estem treballant a través de les federacions.

Es disputaran 12 esports i 18 disciplines. Hi pot haver algun canvi d’última hora?

No. L’únic que pot passar és que n’hi hagi alguna que no es faci perquè no compleixin uns mínims d’inscripcions. Però això es decideix sis anys abans i d’esports ni se n’afegiran ni es treuran, tot i que s’ha de tenir un mínim de participació de quatre països, quatre atletes per modalitat.

Es va parlar de tenir un desè país participant amb la inclusió del Vaticà. Ho veu possible?

Van estar a Montenegro demanant una participació per veure com era, però els països que hi participen han de tenir un comitè olímpic nacional. I el Vaticà encara no el té, però per les informacions que arriben, sembla que hi estan treballant. Si arriben a aconseguir-lo abans dels Jocs, molt possiblement podria ser un participant més.

Es podrà assolir l’objectiu de tenir un esport per parròquia com a mínim?

És un compromís que es va agafar en el seu dia i hi haurà una disciplina com a mínim per parròquia. N’hi ha un parell que poden ballar, però ja ho tenim confirmat.

Canviaran molt els Jocs del 2021 respecte als del 2005?

De moment ja sabem que hi haurà més participació, més esports, totes les parròquies implicades... Volem que el país i el teixit social faci seus els Jocs. L’altra diferència és que hauran passat 16 anys.

Quanta gent pot arribar a moure aquest esdeveniment?

En atletes, si es confirmen totes les disciplines i particpacions, estem parlant d’uns 1.400. Després s’hi han d’afegir els staffs tèncics, els acompanyants, la premsa... Això ja és més difícil de calcular però nosaltres treballem amb aquesta xifra d’atletes.

tracking