Carola Vila

“Hem fet un salt qualitatiu respecte a l'any passat”

La fondista andorrana està satisfeta del tram inicial del seu primer curs com a sènior

“Hem fet un salt qualitatiu respecte a l'any passat”COMÚ SJL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘esquí de fons andorrà ha viscut un important progrés en l’últim lustre gràcies als grans resultats assolits per Irineu Esteve. Ell, però, no és l’únic que ha liderat aquest ascens. Carola Vila (1999) és l’altra gran exponent d’aquest esport a nivell internacional. Enguany és la seva primera temporada com a competidora sènior, en la qual se centrarà a fer només proves de Copa d’Europa.

Com s’ha vist en les primeres curses del seu primer any com a sènior?

Bé. Costa una mica valorar-ho perquè en una competició júnior en una mala cursa te’n vas a la 20a, i aquí fer un Top-20 és una bona carrera. Ens hem d’habituar a això i al principi costa una mica ser conscient d’aquest factor. S’han de valorar més aspectes, el nivell ha canviat i estic contenta de com ha anat l’inici de temporada.

La diferència de nivell ha estat més la que esperava?

Sempre hem dit que si l’últim any de júnior acabés una mica forta, el primer de sènior no seria tan dur. Realment no estem tancant classificacions, quan estem a la Copa d'Europa crec que som competitius. Hem fet el canvi de distància, que crec que és una cosa que em va bé, i hem passat dels cinc quilòmetres a fer deu i quinze. Això m’ha motivat molt aquest estiu perquè m'agraden més distànices més llargues.

Després de les primeres curses, els seus objectius d’inici de temporada han variat?

No, de moment l’objectiu principal són els Mundials sub-23, ens hem classificat i a principis de març anirem a Alemanya. Teníem la intriga de valorar si faríem el salt a alguna Copa del Món, i de moment vam decidir que no, hem optat a centrar-nos en Copa d’Europa. Si sortís alguna molt bona carrera a Europa potser ho plantejaríem però per ara ens centrem en aquests dos objectius.

Té algun objectiu de posició concreta en Copa d’Europa?

Realment no, perquè és el primer any i no se sap ben bé on estaràs, però fer un Top-15 seria una molt bona carrera, i per un To-10 haurien de sortir les coses molt bé. De moment he fet una 19a i 23a plaça, que crec que són carreres correctes però també penso que podem estar més endavant.

Com valorares la preparació dels últims dies?

Estic contenta, potser de posició m'esperava destacar una mica més, però de temps perdut respecte a les primeres, que són noies de Copa del Món moltes d’elles, també s’ha de valorar. L’estiu ha anat molt bé, i si ho comparem respecte a l’any passat hem fet un salt qualitatiu que també és important.

Heu utilitzat ja el centre de Naturlandia?

Sí, ens hi vam quedar al novembre i també l’Irineu s’hi va estar tota la setmana passada. Estem molt contents i funciona tot bé. Quan estàs allà dalt potser per dinar i descansar, i veiem que està molt bé. Quan fem estades per preparar uns Mundials o qualssevol altres competicions, si tenim bones condicions de neu allà hi serem també.

tracking