Moussa Diagne

“Crec que serà un any fantàstic, per això he tornat”

Després que el Barça anunciés que no comptava amb ell, el senegalès va decidir seguir a andorra, on jugarà la seva segona temporada seguida, aquesta vegada en condició de jugador en propietat

“Crec que serà un any fantàstic, per això he tornat”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moussa Diagne afronta la seva segona temporada amb el MoraBanc Andorra amb més ambició que la primera. El senegalès ha viscut un estiu amb molt moviment, com ja està acostumat. Tenia l’opció de seguir un any més al Barça, però el club blaugrana va decidir no comptar amb ell i va quedar lliure, facilitant la seva continuïtat al MoraBanc, però aquesta vegada no com a cedit.

Com ha viscut la situació amb l’FC Barcelona?

Ha estat una situació normal. Era el que nosaltres volíem, perquè jo volia jugar i créixer. Vaig sortir dos anys seguits cedits per tenir minuts. Tampoc m’ha anat malament (no continuar al Barça) per poder jugar més. Així estic lliure i puc jugar on estic a gust.

S’ho esperava o s’ha sentit una mica decebut amb el club?

No. Decebut mai perquè jo personalment, i més en aquest esport, espero qualsevol cosa cada dia. Molts jugadors i fins i tot alguns que tenen més talent que jo han viscut situacions pitjors que aquesta. Tinc experiència en aquestes coses i cada dia puc esperar coses bones i dolentes en el bàsquet.

Quan li van comunicar que no comptaven amb vostè, el primer que li va venir al cap va ser el MoraBanc?

Quan m’ho van dir estava entrenant i m’ho va comunicar el meu agent. En aquell moment teníem vàries ofertes damunt de la taula, algunes que no eren d’Andor­ra. Prefereixo no dir quines.

Per això va ser un procés llarg des que li van rescindir el contracte fins que va fitxar pel MoraBanc?

Tampoc considero que s’allargués tant. Des que soc a la lliga espanyola, amb el meu agent i amb tothom que treballo, tot triga com ho ha fet en aquesta ocasió. Ens agafem el nostre temps, ho pensem, ho parlem, amb la família del Senegal, també ho analitzem... Hi ha molta gent i cadascú dona la seva opinió i després decidim.

Què li sembla la plantilla d’aquesta temporada?

Per a mi és una bona plantilla. Té bona pinta. Tenim jugadors que cadascú vol donar tot el que té com a jugador i com a persona. Ens costarà una mica adaptar-nos perquè n’hi ha cinc de nous, però és com l’any passat. Va costar una mica al principi i al final quan ja estàvem adaptats ja sabeu com va acabar. M’agraden els meus companys, són bones persones i bons jugadors que poden ajudar l’equip.

Creu que la plantilla és millor que la de la temporada passada?

Encara és aviat per dir-ho perquè no hem jugat partits, però confio en els meus companys. Sé que hi ha la qualitat i els jugadors nous tenen ganes de demostrar coses i deixar petjada.

Hi ha alguna baixa que li hagi sabut especialment greu?

No, per res. Això és bàsquet. Cadascú pren la seva decisió i intenta fer-ho el millor possible per a ell mateix i per a la seva carrera.

Què li sembla Ibon?

A mi em sembla un bon paio i un bon entrenador. Personalment, sempre he volgut jugar per a ell perquè des que el veig entrenant ens saludem i em sembla un gran tècnic. Tant de bo la sort l’acompanyi a ell, a nosaltres i a tot el país per seguir creixent.

A nivell personal, quin objectiu es marca?

Jo no tinc objectius a nivell personal. Si l’equip guanya, tothom està content. I jo podria anotar 20 punts que si l’equip perd és igual el que fiqui. Per a mi el nivell personal és el col·lectiu. Vull que l’equip guanyi i vagi endavant. Que el país senti la meva presència aquí. També m’agradaria que estiguem entre els quatre millors i arribar on no vam arribar el curs passat.

Per tant, com han dit els seus nous companys, voldria passar ronda al play-off i ser a la Copa del Rei?

S’ha d’anar a poc a poc, però el meu objectiu és almenys repetir el que vam fer l’any passat.

Un missatge per a l’afició del MoraBanc.

La gent ja sap que sense ells no podem anar enlloc i no han d’esperar a l’últim moment per abonar-se. S’han d’abonar perquè aquest any serà l’any. Espero que tothom s’aboni i ens donin més suport que l’any passat. Sempre hi són, però espero que encara més perquè crec que serà un any fantàstic per a tothom, per això he tornat. Volien que seguís i com segueixo vull donar més i que ells ens donin més. Si estem junts segur que tot surt més fàcil.

tracking