x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Àngel Ros

“Donaré suport a la vinculació entre Andorra i Europa”

El nou diplomàtic espanyol destaca la voluntat d’ajudar en els nous models d’integració amb la Unió Europea i diu que serà una de les seves tasques més importants
“Ajudaré a la vinculació entre Andorra i Europa”

“Ajudaré a la vinculació entre Andorra i Europa”

“Ajudaré a la vinculació entre Andorra i Europa”

Magdalena Altisent
Àngel Ros ha estat alcalde de Lleida des del 2004.

“Ajudaré a la vinculació entre Andorra i Europa”

Àngel Ros ha estat alcalde de Lleida des del 2004.

Magdalena Altisent
Àngel Ros i Eugeni Bregolat.

“Ajudaré a la vinculació entre Andorra i Europa”

Àngel Ros i Eugeni Bregolat.

Magdalena Altisent
Actualitzada 13/08/2018 a les 07:11
    Sònia Espín Lleida
Quina és la seva relació amb Andorra?
Per a la majoria de lleidatans és el primer país al qual hem anat. Sentim una especial estima per aquest país dins dels Pirineus, amb tot el seu encant. He estat vicepresident del Centre Excursionista de Lleida i per mi les diferents valls del Pirineu han estat molt importants. I Andorra té especificitat, identitat pròpia, és un Estat situat al Pirineu que tant estimem els lleidatans i quan em van plantejar ser ambaixador d’Espanya a Andorra, és evident que, a més de la funció de servir des de la política exterior l’equip del ministre Bor­rell, hi ha l’especial atracció que el Pirineu i Andorra tenen per la majoria de nosaltres. Jo associo Andorra a aquest petit país, però gran, dels Pirineus.


Quin ha de ser el paper d’Espanya en l’acord d’associació que està negociant Andorra amb la Unió Europea?

Andorra, especialment des que fa 25 anys és un Estat amb una Constitució i s’ha fet un procés de modernització institucional sense renunciar a les seves arrels identitàries, ha avançat en la seva relació amb Europa. Evidentment, Espanya li dona suport en el procés de crear models de relació amb la UE. Sempre ha donat suport, i ho seguirà fent, al paper de vinculació entre Andor­ra i Europa. Aquesta serà una de les tasques en les quals hauré de treballar com a ambaixador.

L’associació de diplomàtics ha qüestionat els nomenaments d’ambaixadors que no són diplomàtics de carrera.
Això ho he vist altres vegades amb els nomenaments vinculats a cada canvi de govern.


Seguirà sent el president del PSC?

Això ho he de parlar amb el primer secretari, Miquel Iceta, i prendré les decisions que toquin.

Després de ser alcalde des del 2004, com li agradaria ser recordat a Lleida?
Com una bona persona que va dedicar els 15 millors anys de la seva vida al servei públic a Lleida. He estat alcalde dels 50 a els 65 anys, que són anys de maduresa i alhora de creativitat.


Què ha aportat a Lleida?

A mi m’ha tocat el paper de modernitzar la ciutat i convertir-la en capital. Equipaments i cultura de capitalitat. Ens hem convençut que som la capital interior de Catalunya, la capital agroalimentària de la nostra euroregió i una ciutat amb una economia del coneixement.

Se’n va amb alguna espina clavada de projectes per fer?
Hauria volgut acabar el pla de l’estació, que està encarat. També hi ha una assignatura pendent, i espero que es resoldrà durant la rests del mandat, que són les Basses. Crec que hauríem d’haver fet més. M’agradaria haver vist la Seu Vella patrimoni mundial, però seguiré vinculat a aquest projecte perquè qui porta la gestió és l’expert andorrà de la Unesco.

Es penedeix d’alguna cosa de la seva gestió?
Hauria d’haver estat molt més dur amb els governs de Barcelona i Madrid per forçar la finalització del pla de l’estació. I collar abans la Generalitat perquè les seves lleis no impedissin que Lleida tingués alguns equipaments comercials. M’he penedit de moltes coses. L’1-O em vaig equivocar minimitzant a primera hora el que estava passant. No tenia la informació i quan la vaig tenir vaig venir i ho vaig corregir. En 15 anys comets molts errors i molts encerts. Es tracta que el balanç surti positiu, però això només ho poden jutjar els mitjans i els ciutadans.
 
BREGOLAT VA SER EL PRIMER LLEIDATÀ
Àngel Ros serà el segon lleidatà a ocupar l’ambaixada espanyola a Andorra. El primer va ser Eugeni Bregolat, que va desenvolupar el càrrec entre el 2005 i el 2010 i que actualment és ambaixador a la Xina. Bregolat ha ocupat legacions espanyoles a Indonèsia, Canadà i Rússia. Ros va destacar que Bregolat va tenir una relació molt estreta amb la Paeria durant la seva estada com a ambaixador a Andorra. Bregolat va presidir el Premi Internacional Ciutat de Lleida. Ros va destacar que el seu antecessor va donar prestigi a un guardó que ara està plenament consolidat.
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts