OIiver Stevic

“Si m'escullen, estic ben capacitat per ser el nou capità”

El ‘gegant’ serbi de 33 anys està preparat per començar la seva segona etapa al Principat sota les ordres de Joan Peñarroya, qui podria donar-li la ‘missió’ d’encarregar-se de la unió del nou grup

“Si m'escullen, estic ben capacitat per ser el nou capità”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pivot del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Oliver Stevic, afronta la seva segona temporada al Principat amb la mateixa il·lusió que el primer dia que va aterrar als Pirineus. Després d’haver renovat aquest estiu per un any el seu contracte espera poder-ho tornar a fer al final del 2018 i estar així vinculat durant el màxim de temps possible amb l’entitat tricolor. El serbi de 33 anys, amb una contrastada experiència al bàsquet europeu, promet molta feina i tant de bo èxits en un curs en el que podria adquirir un nou rol dins del vestidor.

Com li han anat les vacances? Tothom coincideix que són massa curtes.

Realment molt bé! He pogut visitar la meva família i els amics, també he vist muntanyes a Sèrbia i alhora he fet un viatge turístic per Grècia on he estat a la platja i he gaudit del mar. Les dar­reres setmanes em vaig estar preparant físicament per al que vindrà amb la propera exigent campanya. És cert que sempre poden ser més llargues (riu), però ha estat suficient per fer tot el que tenia pensat.

Què m’explica dels primers entrenaments de pretemporada?

El començament acostuma a servir per conèixer-nos entre nosaltres i dur a terme algun exercici no massa bèstia, encara que la propera setmana serà més dura i seriosa. Sobre les 10 del matí [ahir] hem arribat a Caldea per fer una mica de gimnàs i després hem passat pel Poliesportiu.

Veu el tècnic i el seu ‘staff’ contents amb la plantilla?

Sí, totalment. Tots hem parlat una mica amb ells i definitivament puc dir que estan satisfets amb les idees de què disposem els diferents jugadors, tenim unes ganes increïbles de rodar.

La química entre tots haurà de ser una prioritat per triomfar?

Crec que cada any ha de ser una obligació tenir-ne per així recollir bons fruits. Per la qual cosa, per suposat, una vegada més serà bastant important i ara hem d’aprofitar aquest mes i escaig per entendre’ns i d’aquesta manera assolir-ho amb garanties.

Està preparat per ser el nou capità del MoraBanc Andorra?

Encara no hem parlat del tema (riu). Ja ho veurem, però serà una decisió del Joan, els seus assistents i les persones del club, que la prendran abans del primer partit oficial de la lliga Endesa contra el Reial Madrid. En qualsevol cas si em triessin seria un gran honor per a mi; penso que estic ben capacitat, ja que la campanya anterior era un dels homes que m’encarregava, en termes generals, de mantenir l’equip unit, així doncs no seria una nova tasca.

El tram final que va protagonitzar el curs passat va ser impecable quant a números. Veurem el mateix Stevic?

Espero que sí. Sé perfectament quin és el meu rol dins i fora de la pista, tot i que depèn de l’entrenador i l’staff que té al darrere el que m’espera pel que fa a joc. El que confirmo és que sempre donaré el 100%.

Trobarà a faltar Shermadini?

Moltíssim. No només a ell, sinó alhora a la resta que han marxat, perquè vam crear un esperit de conjunt fantàstic.

Farà de ‘mestre’ del jove pivot Moussa Diagné?

No el coneixia personalment i té força energia, tots l’haurem d’ajudar perquè la gestioni correctament i sàpiga on bolcar-la.

Creu que vostè serà el titular?

No ho sé, però la veritat és que ara mateix això no m’importa. Personalment el més important és l’equip com a tal, i ho dic de debò. Tinc 33 anys i no estic obsessionat amb coses d’aquestes (riu).

De quina forma es gestionarà la ‘competència’ entre Diagné, Karnowski i Stevic?

El fet de competir també a l’Eurocup [l’ha disputat fins en cinc ocasions] provocarà que lògicament hi hagi més duels, aleshores espero que tots tres estiguem disponibles i de ben segur que tindrem minuts suficients per jugar. Serem un problema per als entrenadors a l’hora d’escollir (riu).

És massa d’hora per comen-çar a parlar d’objectius per complir?

La darrera temporada va ser la millor de la història del club i serà difícil igualar-la, però el primordial a hores d’ara és saber afrontar dos partits per setmana, ja que no és gens fàcil. I sobretot espero que com a visitants en guanyem molts més!

Fins a quin punt està assentat al país?

No he tingut en consideració cap oferta de fora i espero estar aquí el màxim de temps.

tracking