Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Antoni Garrallà

“Els Cierco haurien de saber fins a quin punt poden estirar la corda”

Garrallà afirma que ara per ara Josep Pintat no existeix i reclama a Liberals que treballin amb Govern per la crisi BPA i per Europa perquè la derrota de DA, si ha de ser, arribarà a les urnes
Actualitzada 07/11/2016 a les 07:28
El polític massanenc no veu ni a DA ni a Liberals algú que il·lusioni per votar-lo i demana reflexió sobre el cas BPA i unió per negociar amb la UE en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio.

Situació política complicada.
No sé si Govern ho fa més bé o més malament, però la situació la veig molt difícil i més difícil perquè si plega el Govern avui per avui no tenim un recanvi que a mi m’agradaria i aquesta és la preocupació més gran que tinc. No tant per la situació actual de Govern que està aguantant segurament com pot, està en una situació bastant difícil, s’han posat a fer coses que la gent no està contenta perquè no pagàvem impostos i els estem pagant però el problema més gran és que no ha fet res per estalviar diners. Ha agafat molts funcionaris, molts assessors i això ho trobo una mica malament però si aquests potser no ho han fet prou bé, fan el que poden segurament, no tenen ningú que els pugui fer la competència.

Es refereix que no veu un lideratge a Liberals?
El problema gros el veig a Liberals perquè no crec que tinguin una persona capacitada per poder portar el país endavant i moltes vegades m’agradaria saber què defensen: fer el Govern fora o salvar el país? i aquesta preocupació la tinc.

No veu Josep Pintat com un líder per optar a cap de Govern?
El Josep Pintat és una persona crec jo molt preparada, que m’encanta perquè és molt assenyat però pel moment no existeix, no el sento, no ho sé. Hauria de sortir i com a mínim ens hauria de donar l’esperança que si ell governés ho faria molt millor i ajudaria més la gent. El problema que tenim amb aquest Govern és que per a la gent que cada matí hem d’obrir la porta per treballar no ha fet res per ajudar-nos a viure més bé, per salvar problemes que puguem tenir. Si bé hi ha algun departament que si que ens ha ajudat com és Interior pels permisos de treball. El senyor Espot ens ha escoltat i ha fet el que ha pogut però no s’ha fet prou perquè el sistema no funciona i s’ha de canviar i dono la culpa al cap de Govern que promet coses i no les manté.

Govern va trobar una situació econòmica molt complicada per la crisi, i totes les polítiques són antipàtiques per a la gent?
Això ho acceptem, no hi havia una crisi, estem en una crisi. La situació està pitjor aquest any que el passat, el passat es va moure una mica i aquest ho estem molt pitjor. El Govern no ha fet, crec, prou esforços per no gastar tants diners sobretot en personal, surten coses del SAAS i tot això fa molt mal amb els qui governen i s’ha de ser valent, quan hi ha una patata podrida com aquesta s’ha de treure i això s’ha de fer i punt, i si no ho fan malament rai.

Quan hi ha irregularitats s’han de portar a la Justícia?
Però ja ho han de portar de seguida a la fiscalia que per això ho paguem, per això cobren els funcionaris, perquè els funcionaris cobrar tots hi estan d’acord però fer-se malveure ja els costa una mica més moltes vegades i s’ha de ser valent i en aquest país necessitem una persona molt valenta. Toni Martí és un polític de primer ordre per fer política però hauria de ser molt més valent en les seves actuacions.

No vol enemistar-se amb ningú i no pren decisions?
Toni Martí sempre busca vots i aquest és el seu problema. El cap de Govern ha de sortir cremat i que al cap d’un any la gent digui: “ho va fer bé”.

Alguna cosa deu haver fet bé.
Moltes, però haurien de ser més valents, és el que els hi critico.

En quines accions?
De moment haurien d’escombrar a casa.

Què li sembla queJordi Alcobé hagi treballat any i mig per a BPA quan ja era ministre?
El senyor Alcobé (en el moment de l’entrevista encara no havia dimitit) ha treballat com hem de treballar tots per guanyar-nos la vida i aquest home no ha fet res per fer mal a ningú. Ha treballat, s’ha guanyat la vida, ha anat de ministre i si mirem tan prim no anirà ningú perquè a Andorra fer política no és una funció per a tota la vida, és de vuit anys màxim i el senyor Alcobé ha de menjar, llavors si a ell l’han de castigar per això qui anirà a fer política? Els funcionaris?

Com ha viscut el ‘cas BPA’?
Bastant malament perquè tenia algunes coses per treure’m els meus problemes de sobre i des del cas BPA se me n’ha anat tot en orris, ha fet molt mal i sobretot a Espanya amb els Pujol. Vull dir que al Consell General haurien de treballar en conjunt tots els que estan representats per arreglar aquest problema i per defensar Andorra i quan sents algunes actuacions et demanes què passa allí.

Creu que tots els partits no estan mirant pel futur del país?
No ho sé però no hi veig prou coherència per dir “ara anirem endavant”. Si hi ha un problema s’ha d’arreglar i els propietaris de BPA defensen els seus interessos i això és legítim però han guanyat molts diners a Andorra i haurien de saber fins a quin punt poden estirar la corda i jo els hi recomanaria que fessin una reflexió i posessin una mica l’orgull a l’alçada dels peus pensant en el país si són bons andorrans.

No deixen de sortir notícies cada dia que revifen el cas?
És aquí que jo demanaria als germans Cierco que fessin una mica de reflexió i que si hi ha un problema el desfacin tot de cop i se’n parli però que no facin el que estan fent, perquè fan molt mal al país i és el que em sap greu. Haurien d’actuar més com a andorrans, jo els entenc perquè si fos el propietari estaria molt dolgut però arriba el moment i jo els demanaria, i els conec, que pensessin una mica en Andorra.

Creu que el Govern va actuar cor­rectament?
Crec que no ho va fer per plaer, que ho va passar molt malament i que si ho va fer va ser perquè va estar obligar a fer-ho i m’estranyaria que fos d’una altra manera.

Per negociar amb la UE han de treballar junts els partits?
Aquí si que vull criticar els representants liberals, que haurien de treballar conjuntament amb Govern i ajudar-los a fer passar idees i no anar posant pals a les rodes. Demà si hagués de votar a favor o en contra de la UE no sé que faria, a mi no m’agrada gens la idea però si estem obligats a fer-ho que treballin conjuntament i facin alguna per al país, que pensin en el país i no solament a derrotar al Govern, ja el derrotaran les urnes en tot cas, però que portin idees i quan sento els liberals de vegades em sap greu perquè sembla que no defensin el mateix país.
  • #17 PerGarralla
    (12/11/16 16:22)

    Sr Garralla, quan li provoquin a vostè un mal de 570 milions de euros, torni a fer declaracions a veure si estiraria vostè o no la corda, com Andorrà de pota peluda vostè que faria... Els Cierco, tenen tot el dret a reclamar el que creguin oportú. Segons vostè el Alcobé tampoc havia fet rés malament, segurament va dimitir per provar que es sent... noves sensacions... Vaja, i al govern que no ha volgut dialogar MAI amb els Cierco, que el demanaria? SENY? INTEL·LIGENCIA? Jo li demanaria a vostè una sola cosa; que reflexioni sobre aquesta frase: 'think twice; speak once'.

    Respondre
  • #16 isabella
    (12/11/16 10:53)

    marc va dir..
    Els que han fet mal al peis,son els que agafaven bosses plenes de diners de politics corruptes. Ara hem direu, no estave penat, pero ere, i es amoral i chungo. Ara abans i sempre.   Gentussa que ha posat el nostre petit i frágil peis, en aquesta situació. Ara, campi qui pugui, i els que es guanyaven la vida honestament, a pringar...

    Respondre
  • #15 john
    (08/11/16 09:03)

    Esta diguen que la gen no te dret a reclamar lo que pensen que es seu? o pot ser que ens vol fer entendre que els politics poden fer el que vulguin.

    Respondre
  • #14 marc
    (07/11/16 08:24)

    "...estan fent, perquè fan molt mal al país..." Malauradament té raó!

    Respondre
  • #13 ha fet molt de mal
    (06/11/16 22:03)

    Les veritats com a punys han fet mal, molt de mal, a veure que passa......

    Respondre
  • #12 zasca
    (06/11/16 22:02)

    El Rutllan ha deixat als palmeros descol·locats i amb la cara d'idiotes. Ets el millor.

    Respondre
  • #11 vinga anem
    (06/11/16 22:00)

    no hi ha res com no deure res a ningú per dir en veu alta el que tothom pensa i no s'atreveix a dir

    Respondre
  • #10 jajaja
    (06/11/16 21:58)

    L'antoniu esta en forma

    Respondre
  • #9 CEBRIA
    (06/11/16 18:13)

    Molt ben dit Rutllant. Aquets que criden són amargats i emprenyats.No en facis cas.

    Respondre
  • #8 soc tonto
    (06/11/16 13:22)

    Tenen un problema greu els liberals no tenen un líder per anar de cap de govern, no tenen una línia per portar Andorra endavant, solament diuen NO(semblen a Pedro Sanchez). Una vegada s'acabi el mandat tampoc hi ha un líder a DA i menys a PS, parlant de SDP ja esta fos. Caldria buscar un líder jove i amb empenta i que pensi amb Andorra i tota Andorra, (no com liberals que miren per uns quants).Desprès el Sr.Cierco que pensin que volen fer i contra qui, un te que tenir seny i saber quant s'ha perdut prou i retirar-se. Aquesta corda que es parla esta a punt de trencar-se .Alguna/es coses han fet malament i molt malament. Esperem a final de la tardor........

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts