Mukhtar Omar Sharif Mukhtar

“Hem utilitzat elements clau d'Andorra”

Aquest ballarí i coreògraf londinenc nascut a Somàlia és l’autor d’Scalada Vision

“Hem utilitzat elements clau d'Andorra”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest ballarí i coreògraf londinenc nascut a Somàlia és l’autor d’Scalada Vision. Ha estat vinculat als espectacles del circ a Las Vegas i va formar part de l’equip que va idear la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín.

Què el va inspirar a crear aquest nou xou?

Volíem projectar Andorra en la seva vida futura utilitzant alguns dels elements arquitectònis i naturals clau. També ens vam inspirar en les noves tecnologies i com poden realçar cada acte.

Quins són els trets més importants de cada número?

Scalada Vision va d’un germà i una germana que es perden a si mateixos en els seus propis mons imaginaris i futuristes. I intenten trobar-se un a l’altre a través de diferents emocions i obstacles (és a dir, els números). Fins que es tornen a trobar.

Quins papers juguen els artistes que participen en l’espec­tacle?

Al xou hi surten 31 artistes en total, cadascun dels quals participa en diversos dels onze números que hi ha. Hi ha una cantant molt bonica i angelical juntament amb dos personatges principals: la germana i el germà, que es poden veure durant tot l’espectacle.

Ha creat aquest xou expressament per a Andorra. En què s’ha fixat d’aquest país?

Ho veureu a l’espectacle. Reconeixereu elements de la natura i l’arquitectura d’Andorra. I els valors familiars, que són el cor d’Andorra, també els percebreu durant tot el xou.

Què diferencia l’‘Scalada’ d’enguany dels precedents?

Aquest any hem introduït components visuals molt grans, tant per explicar la història com per presentar els números d’una manera que el Cirque du Soleil no els havia presentat mai abans. Andorra serà el primer aquest any!

Què vol provocar en els espectadors amb aquesta obra?

Ens agradaria, naturalment, que els espectadors se sorprenguessin. Com que la nostra història retrata uns germans durant el seu viatge per intentar retrobar-se, que els espectadors sentissin les seves lluites i alegries com a pròpies seria ideal.

Per primera vegada a Andorra, l’escenari serà cobert. En què ajudarà?

Hi haurà menys components a mercè del temps; la pluja i el vent. I sobretot, l’estructura de l’envelat ens permet anar més enllà en el nostre concepte i ens ajuda a acostar-nos més a l’audiència. A més, tenim l’oportunitat de submergir els espectadors amb un vídeo màgic.

Quins números diria que són els més espectaculars?

Com que les percepcions de la gent són diferents depenent de la persona, hi poden haver molts números que podríem classificar com els més impactants. De moment, tot el que us puc dir és que des del començament no us voldreu perdre ni un segon de l’espectacle!

tracking