Dolors Carmona

“Dubtàvem de la transparència de l'anterior majoria”

La representant socialdemòcrata assegura que no tenien proves de les possibles irregularitats i qüestiona l’actuació dels consellers de DA que ja hi eren el mandat passat

“Dubtàvem de la transparència de l'anterior majoria”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repeteix com a consellera de la minoria comunal del PS, ara acompanyada de Lídia Samarra. Destaca que els primers mesos de mandat són positius perquè la nova majoria treballa per impulsar la parròquia i demana més controls per evitar irregularitats com les del mandat passat.

Com valora els primers mesos del mandat?

La valoració, a priori, és positiva. Encara no hem vist implementats molts del projectes que ens han comentat que volen dur a terme, però és positiu perquè es veuen ganes de millorar, de donar una altra imatge a la parròquia. Alguns projectes els compartim.

És una mica el que vostès defensaven.

Sí, però nosaltres tornem a reclamar que tot aquest projecte d’embelliment sigui més global i després anar sectoritzant per bar­ris i zones. El que ens fa dubtar és veure projectes com el de l’avinguda d’Enclar de manera aïllada, sense veure tot el context. No ho podem valorar com a projecte clau si no el veiem emmarcat dins d’un embelliment global.

Uns primers mesos marcats també per les irregularitats que han sortit a la llum del mandat anterior. Vostès també hi eren, encara que fos a l’oposició. No en tenien coneixement?

El que hem pogut copsar és que un cop han tingut accés a la informació s’han adonat que hi va haver determinats procediments que no van seguir els protocols que requereix la gestió de l’administració. Nosaltres intuíem coses però no teníem accés a la informació. El que han volgut ara és posar-ho sobre la taula a fi de desvincular-se de les possibles implicacions que pot tenir una gestió poc acurada.

No van pensar a fer-hi res?

Hem deixat constància en acta i en rodes de premsa, l’únic que podíem fer. Quan havíem demanat informació complementària a adjudicacions fetes a Turecav no se’ns va facilitar. Sempre havíem dit que dubtàvem de la transparència, però quan no tens la prova evident, no pots fer el recurs administratiu que acompanyaria aquest tracte improcedent.

I què en pensen del paper dels consellers de la majoria que formaven part d’aquell equip de govern?

Ens sobta. Ens sobta perquè així com nosaltres no estàvem a la majoria i per tant no teníem la responsabilitat de la gestió ni un accés directe, ells sí que el tenien. Nosaltres podíem intuir, però ells podien evidenciar. I si ells evidenciaven certes mancances o possibles irregularitats, sí que tenien la responsabilitat de manifestar-ho.

Van ser poc valents?

El que no entenem és que a hores d’ara formin part d’una altra majoria i sigui ara el moment de posar-ho en evidència. Això de valents ho diu vostè, però d’alguna manera és això, quan van tenir oportunitat no ho van fer i ara que formen part d’un altre equip ho fan. Aquesta actuació és qüestionable i la ciutadania tampoc ho entén.

Es fa tot el possible per treure a la llum totes les irregularitats?

Esperem que sigui així, esperem que a partir d’aquesta experiència posin els mitjans necessaris per assegurar una gestió més transparent i que s’ajusti als procediments administratius.

Han notat canvis pel que fa a l’accés a la informació?

Sí, la veritat és que tenim més informació. Ens la faciliten i potser amb més rapidesa, però a nosaltres ens agradaria no haver d’anar al darrere de la informació. Som representants del poble i tenim la responsabilitat de conèixer aquesta informació per vetllar per tots els ciutadans.

Finalment es va decidir dissoldre Turecav. Ho comparteixen?

Tal com funcionava ho compartim perquè no ens agradava el model de gestió. Ara bé, sembla que en altres administracions ho tenen i que és interessant per agilitzar alguns tràmits. Si la majoria opina que el procediment actual és suficient per donar resposta, endavant, però nosaltres érem més partidaris de mantenir i canviar el model de gestió.

A Santa Coloma s’hi para més atenció o no?

Santa Coloma és complex. Per les dimensions mateixes que té és difícil donar resposta a totes les zones. Però és veritat que encara li cal molta atenció. Urbanísticament és difícil, però hi ha habitatges i els qui hi viuen es mereixen uns serveis com cal. S’hi ha de treballar més... Per no parlar del que ha passat amb la nova gasolinera.

La de la Margineda.

És una mostra que es prioritza el sector econòmic per davant de la cultura. Si s’ha pogut fer és pels canvis a la Llei de patrimoni i qui ho ha canviat és del mateix color polític que la majoria. I ara tindrem la gasolinera i el pont passarà a un segon pla, quan podria ser, juntament amb l’entorn, l’arc patrimonial de la parròquia. Però l’impacte que tindrà no és el més indicat per promocionar el patrimoni de la parròquia.

tracking