Televisió

La nova 'narcosèrie'

Netflix escalfa motors per a l’estrena de ‘Griselda’, el 25 de gener. Sofía Vergara es posa en la pell de la traficant Griselda Blanco en aquesta producció de sis episodis.

La nova 'narcosèrie'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aclamada actriu colombiana Sofía Vergara canvia de registre per posar-se a la pell de Griselda Blanco, la narcomadrina que va ensenyar a Pablo Escobar les claus del negoci i a exercir la violència sense miraments. Ho fa a la nova minisèrie de Netflix Griselda, una producció de sis episodis que s’estrenarà el 25 de gener vinent.

La plataforma ja ha llançat un primer tràiler i ha divulgat algunes imatges de la intèrpret caracteritzada com a Griselda. A Vergara se li suma un repartiment majoritàriament llatí amb el cubà Alberto Guerra, l’argentí Martín Rodríguez, els colombians Diego Trujillo i Paulina Dávila, i l’hondureny José Zúñiga.

A la Miami dels anys setanta, una dona arriba de Colòmbia amb els tres fills deixant enrere la violència i el món de les drogues en què va estar involucrada al costat del seu marit. El seu secret és que porta 10 quilos de cocaïna a la maleta per treure’n una mica de diners amb els quals començar una nova vida als Estats Units. No obstant això, vendre aquesta droga no és tan fàcil i, després de fer aliances, es converteix en la reina de la coca a la ciutat, no sense abans superar el masclisme del món del crim.

Griselda Blanco es va destacar per la seva fredor i condició sanguinària, així com per introduir les mules en el negoci: dones i homes que transporten la droga al cos fins al destí final. Nascuda a Cartagena de Indias el 1943, va tenir molts àlies, entre els quals la vídua negra, per suposadament haver matat dos dels seus marits.

Després de ser la dona que portava tota la cocaïna a la Miami dels anys 70 i 80, l’ambició va provocar la caiguda de Griselda, que va passar tres dècades en una presó dels Estats Units. Finalment, el 2004 va obtenir la llibertat i el 2012 va morir assassinada en un carrer de Medellín.

tracking