x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Editorial

La plaça sense The Cloud

El comú d’Andorra la Vella va ser un dels més ferms defensors del projecte The Cloud. L’aturada definitiva del projecte li ha permès repensar un tram de l’avinguda Meritxell amb una plaça i una zona de vianants que oxigena l’eix comercial
Actualitzada 04/05/2021 a les 06:19
La renúncia a The Cloud, el macroedifici projectat per Andorra Telecom en ple eix comercial, va obrir una negociació amb el comú d’Andorra la Vella, interessat a preservar el solar com a plaça per oxigenar l’avinguda Meritxell. Després de l’enderroc de l’antiga seu de la companyia, de la decisió de no tirar endavant el projecte i de la conversió temporal per a ús públic, el solar s’ha convertit en espai ciutadà i turístic. El mateix Govern i el comú de la capital ja van anunciar en plena campanya de les comunals del 2019 la voluntat de no edificar de nou en aquesta parcel·la que quedaria integrada dins de la gran zona de vianants. La renúncia d’Andorra Telecom es va explicitar amb la decisió de construir el nou edifici, ara molt més modest i a la part menys noble del terreny, situada darrere l’edifici de serveis i que limita amb els carrers Bonaventura Riberaygua, Sant Salvador i de la Borda. També es guanya espai públic en pactar que no s’ocuparia la totalitat de la parcel·la. L’entesa entre les dues parts era total pel que fa a l’ús dels espais. La dificultat partia de com es duia a terme l’alienació del terreny, propietat d’Andorra Telecom. L’opció de la permuta i de la cessió gratuïta van quedar descartades pel comú de la capital i l’operadora de telecomunicacions, respectivament. El gran neguit de la compa­nyia, presidida pel ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, se centrava en l’impacte sobre els actius que representaria per a l’empresa el canvi de titularitat sense cap compensació. La fórmula triada –una cessió d’ús per a un període de vint anys– resol aquest problema, tot i que a efectes pràctics difícilment podrà aspirar a fer-hi res diferent, especialment davant el fet que es construeixi un equipament cultural al subsol de la plaça. L’edifici The Cloud traslladava el centre neuràlgic econòmic a l’avinguda Meritxell, el nou projecte pretén revitalitzar el barri a partir de l’urbanisme. En tot cas, el conveni entre les dues parts ha tancar definitivament un assumpte que fa quasi vuit anys que dura.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts