Editorial

La pandèmia no s'atura

La pandèmia de coronavirus corre el perill de tornar-se a descontrolar després de Setmana Santa mentre el procés de vacunació està gairebé aturat per la falta de dosis. S’ha de fer tot el possible perquè tornin a arribar vacunes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les darreres 48 hores el ministeri de Salut ha detectat 118 casos nous de coronavirus: 77 es van reportar dissabte i 48 ahir. Hores d’ara, i a l’espera de l’actualització de les dades que aquest migdia farà el Govern, són 531 les persones amb la Covid-19 activa. Una xifra que no es donava des de mitjan febrer. L’hospital Nostra Senyora de Meritxell, d’altra banda, mantenia ahir estable la pressió sanitària, amb 23 persones ingressades, nou d’elles a la Unitat de Cures Intensives, vuit de les quals es trobaven amb ventilació mecànica. Les dades fredes d’aquests darrers dies són un toc d’alerta que ha de tenir la mirada posada més enllà del present, ja que tot fa pensar –si més no l’experiència passada ens diu que la història es repetirà– que en les properes setmanes els contagis i les hospitalitzacions augmentaran un cop passades les festes de Setmana Santa. I mentre al ministeri de Salut deuen estar creuant els dits perquè el rebrot postvacacional sigui el màxim de lleu possible i es pugui controlar per evitar una nova allau de contagis, bona part de la població es pregunta què està passant amb les vacunes. Si dissabte es va fer la irrisòria xifra de 35 vaccinacions, ahir el nombre total de persones vacunades va ser de zero. Ha de ser molt frustrant per a les més de 32.000 persones que s’han inscrit a la plataforma per rebre la vacuna veure com el ritme d’injeccions no és que sigui poc ràpid o lent, sinó que gairebé està aturat. Més enllà de discutir si l’estratègia adoptada pel Govern per a vacunar a la població

–pactes amb Espanya i França per rebre les vacunes de la Unió Europea i formar part del projecte Covax– ha estat la correcta, l’executiu ha de fer tot el que estigui a les seves mans perquè comencin a arribar d’una manera regular les vacunes per aconseguir tan aviat com sigui possible la immunitat de grup que permeti retornar a la normalitat. A més d’accelerar el procés de vaccinació s’ha de continuar instant la població que no relaxi les mesures sanitàries i de seguretat per evitar que la pandèmia rebroti de manera regular.

tracking