L'hora dels mil·lennials

Feina feta i ser racional

Sergi Martí és cofundador de Five Media Clan

Sergi Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergi Martí Baez és un dels tres cofundadors de Five Media Clan, una empresa d’assessorament, representació de youtubers i entreteniment digital. L’empresa va nàixer just després de la covid: “Vam veure una oportunitat a escala de mercat de creadors de contingut, de youtubers i de potenciar la marca andorrana”, afirma Martí. L’escaldenc va estudiar un doble grau d’Economia i Dret que va complementar amb un màster de mercats financers. “Tot i que no hi té gaire a veure, al ser una empresa que comença de zero, tenir nocions de comptabilitat, dret i coneixements econòmics sí que hi ajuda”.

L’empresari va començar a interessar-se pel sector dels creadors de contingut a l’adolescència, quan tenia 16 anys: “Els hàbits de consum han canviat molt, la televisió ha quedat en desús i busquem contingut que ens entretingui i que puguem escollir”. D’aquesta manera, relaciona que quan els va sorgir la idea de muntar l’empresa “ja teníem un background perquè érem consumidors de contingut”. En aquest sentit, Martí assegura que els seus pares li van donar suport des del principi a l’hora de voler emprendre: “Vaig haver d’explicar certes nocions a nivell tècnic, és una generació anterior i havia de fer un exercici més detallat perquè ho entenguessin. Al final, no ho consumeixen ni hi estan familiaritzats”. Martí confirma que el referent que ha tingut sempre és el seu pare: “No deixa de ser l’antic cap de Govern, i ens ha inculcat als meus germans i a mi valors com l’honestedat i anar amb la veritat al davant que intento aplicar en el meu dia a dia”.

Entre les ramificacions del seu projecte es troben els equips d’e-ports: “Vam començar amb el Fortnite i fa tres anys vam obrir la finestra del Valorant”, van iniciar-se a tercera divisió espanyola i, després de molta feina feta aquests anys, s’han situat com el primer equip andorrà a la Rising Mediamarkt Intel, la primera divisió espanyola d’aquest joc. “A algú que volgués ser emprenedor li diria que tot té el seu temps de procés, i que si hi creuen fermament, que hi apostin, però que també hi ha un treball de ser racional. Després de fer aquest estudi i veure que les coses es poden tirar endavant, que hi posin tot l’esforç necessari. Als projectes d’emprenedoria hi ha obstacles, però al final se superen i tot és aprenentatge”, dona com a consell Sergi Martí.

tracking