L'hora dels mil·lennials

Companyonia i tranquil·litat

Alba Viñals és atleta de la FAA

Alba Viñals atleta de la FAA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alba Viñals porta tres anys fent atletisme i dos com a federada a la Federació Andorrana d’Atletisme. La jove massanenca té 16 anys i va començar al món de l’esport amb 12, practicant gimnàstica artística. Viñals explica que juntament amb la seva germana Duna, atleta també, “anàvem a l’esplai a les tardes, allí ens van dir que els jocs de saltar o córrer se’ns donaven bé i que podríem intentar fer atletisme”. L’Alba amb la seva germana es porten 18 mesos de diferència. Va ser la Duna la primera a apuntar-se a atletisme i ella va seguir els seus passos. La relació entre germanes és molt estreta: “La Duna és el meu referent i model, vaig seguint els seus passos.”

L’Alba fa dos anys que està federada a la FAA i entrena un total de quatre dies a la setmana, aproximadament dues hores cada dia. “Els entrenaments són en grup, que per a mi és essencial i important”, incideix la massanenca. El grup amb el qual entrenen es fa dir Kevsteam i en total són 14 atletes i l’entrenador. Un dels moments que valora més positivament en l’at­letisme és quan van anar a la Copa d’Europa. “Hi vam anar tot l’equip que vam fer relleus. Tot i que l’at­letisme és un esport individual en aquesta part havíem de fer més pinya i em va marcar molt perquè ens vam unir, i alhora estic satisfeta dels resultats.”

A l’Alba l’atletisme li aporta desconnectar i molta tranquil·litat. “Tot i ser un esport dur i sacrificat, és el moment que puc estar amb les meves amigues, que al final en passar tantes hores juntes ja som més que companyes”, explica l’atleta.

L’última competició a la qual ha acudit la jove va ser dissabte passat a Sabadell. “Va anar bastant bé, vaig fer la mínima d’Espanya en 60 metres tanques, els 200 els podria millorar, però a poc a poc”, assegura l’Alba, que afegeix que “la primera competició de la temporada és per agafar contacte a la pista”.

L’atleta està cursant primer de batxillerat a l’escola andorrana de la Margineda, i en el futur li agradaria continuar els estudis i anar a la universitat. El seu projecte és aconseguir una beca i poder-los realitzar en un centre als Estats Units. Tot i que encara no té clar per quina especialitat decantar-se, té en ment carreres com el periodisme o la psicologia, però sigui el que sigui encara té temps per decidir-se.

tracking