L'hora dels mil·lennials

Energia per no parar de ballar

Roc Pelegrina és RØC com a DJ

Roc Pelegrina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només un any i mig porta Roc Pelegrina, Røc com a DJ, al món de la música. El jove ordinenc de 20 anys va provar per primera vegada a casa d’un amic que tenia una taula on punxava amb vinils i s’hi va enganxar. Les classes de piano i guitarra que havia fet de petit l’ajuden a crear “perquè no has de comptar el compàs, ja tens la teoria musical i has de fer la creació i davant d’una taula m’agrada barrejar i crear mescles noves”. El va atreure “el tecno industrial, arribant al schranz, un estil com el hard però més potent, més distorsionat i més grunge”, comenta el DJ, recordant que el primer que li va agradar d’aquesta música “és que és rapideta i que si l’escoltes amb bons altaveus et transmet energia, no et deixa parar de ballar”.

Compagina la música amb el disseny gràfic. Té la titulació oficial Adobe i s’ha dedicat a fer portades de singles i feines per a artistes espanyols i alguns autors de música electrònica, a més d’alguns cartells, com per al Festac de Sant Julià. Encàrrecs que rep tot i que recalca que “és difícil trobar clients que sàpiguen apreciar la feina i la vulguin pagar. La gent es pensa que és fàcil i hi ha feina d’ideació per saber el que vol el client i de procés creatiu per transmetre’l de manera gràfica”. Per ara es concentra en la música, “però són dos mons relacionats. El 12 de desembre trauré la primera cançó i he fet el disseny de la portada i el vídeo” per posar-lo a diferents plataformes.

Roc Pelegrina ha punxat en una rave a Espanya i ha anat buscant llocs de música hard per actuar. L’ordinenc assumeix que el seu estil a Andorra es troba en algunes nits molt especials, “però no té gaire sortida”, tot i que no es planteja canviar-lo. “La música m’aporta molta energia, tinc ganes de no parar de moure’m, el tecno en general té uns valors que m’encanten, el respecte a les persones i l’amor a la música”, destaca el DJ. Confia tenir més oportunitats per punxar i preveu més creacions “després del primer treball, que ha estat molt experimental” i que espera que arribi a les “persones adequades, que vegin que les mescles són elaborades i em demanin fer sessions”. Røc vol fer-se “un lloc on es respecti el meu estil, un ha de ser fidel a ell mateix i si no m’ho passo bé no puc transmetre-ho al públic”, i té la intenció de dedicar-se a la música “a fons i l’important és que m’agradi a mi i transmetre el que tinc a dins”.

tracking