L'hora dels mil·lennials

Ajudar a través de la tecnologia

David Aguilar és premiat al Top 100 Joves Innovadors 2023

David Aguilar, premiat al Top100 Joves Innovadors 2023

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conegut com a Hand Solo, David Aguilar, un jove andorrà, és reconegut internacionalment per crear una gamma de braços protèsics MK de la joguina LEGO. El canillenc, amb vint-i-quatre anys, s’ha llicenciat enguany en la diplomatura de bioenginyeria i enginyeria biomèdica per la Universitat Internacional de Catalunya i a partir d’aquest octubre comença un màster en impressió i disseny 3D a Barcelona. “El que més m’interessa d’aquesta branca és conèixer noves tecnologies d’impressió, els diferents materials amb els quals es pot treballar”, explica Aguilar.

D’entre els nombrosos mèrits que ha aconseguit el jove es troba ser la imatge de la campanya global de LEGO #RebuildTheWorld. La fita més recent, però, és que Hand Solo va ser premiat la setmana passada a Sevilla com un dels Top100 líders innovadors 2023, tractant-se d’un rànquing que serveix per identificar els lideratges del segle XXI a Iberoamèrica. “Em proporciona molta felicitat que hagin pensat en mi a l’hora de repartir aquests guardons, la majoria d’aquests premis estan destinats a empreses i gent important que es dedica al comerç, i m’afalaga que el jurat hagi pensat en mi”, reconeix el jove.

Tot i que a l’andorrà no li agrada destacar, el reconeixement que li ha suposat rebre el premi l’ha emocionat. “M’agrada aconseguir les coses per mi mateix i que es vegi reflectit l’esforç que hi dedico, però un premi sempre va bé per al currículum i dona rellevància”, admet en David.

El jove va decidir construir-se un braç de LEGO quan tenia vuit anys, tot per reemplaçar l’avantbraç dret ja que va néixer amb la síndrome de Poland. “Era la joguina amb què més jugava de petit i també el material que tenia més a mà. Sempre m’ha agradat inventar, volia ser inventor. La meva voluntat era fer alguna cosa diferent amb el braç. Connexions versàtils aprofitant al màxim els recursos”, declara Hand Solo.

La seva projecció a escala internacional i gràcies al treball del Ferran Aguilar, el seu pare, l’ha condicionat que persones d’arreu del món contactin amb ell requerint la seva ajuda. “M’han contactat gent de tot el món i he pogut servir d’inspiració per canviar moltes perspectives. Des de gent que vivia la seva condició des del pessimisme fins a pares els fills dels quals es troben en la mateixa situació i necessiten eines per poder-los fer acceptar-ho”.

tracking